UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Beleef zomerse avonturen in Avonturenpark Hellendoorn!
De Drakenridders geven dagelijks shows in Avonturenpark Hellendoorn.

Avonturenpark Hellendoorn, het familiepretpark met dertig topattracties voor de hele familie, biedt deze zomer als extra attractie de waanzinnige zomershow De Drakenridders'. Bezoekers kunnen in de vakantie iedere dag genieten van een spannende show met dappere ridders en gevaarlijke draken. Daarnaast kunnen zij waterpret beleven in Aquaventura Slidepark, waar de kleintjes spelen bij de waterspeeltuin en de durfals van maar liefst 11 waterglijbanen  Meer...
Kom swingen tijdens Zomercarnaval Tivoli
Voor kinderen is er van alles te beleven in Tivoli.

Van 23 juli t/m 12 augustus is het Zomercarnaval in Tivoli! Geniet van tropische sferen in het park, kom verkleed en loop o.a. mee in de swingende Zomerparade. Het park is tijdens Zomercarnaval verdeeld in 3 themagebieden: Hawaii, Mexico en Brazilië. Elk themagebied heeft zijn eigen leuke activiteiten.

In Hawaii kunnen alle kinderen (en ouders) meedoen aan diverse zomers  Meer...
Megapret speelparadijs voor hele gezin
Ook voor kleine kinderen is Magapret een ideaal speelparadijs

Familiepark Megapret in Lievelde is een familiepark met skelters, tractoren, speelapparaten, een enorm stuk grond en een waterparadijs. Het is geschikt voor elk weerstype. Hier beleef je buitenpret, binnenpret, waterpret en golfpret.

Het binnen en buiten speelpark is geschikt voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.
  Meer...
Museumpark Archeon bruist van de zomeractiviteiten
De Romeinen komen deze zomervakantie ook weer naar het Archeon.

Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn is meer dan historie. Dat is te zien tijdens de zomervakantie. Zo kun je een heerlijke wandeling maken in het museumpark. Bekijk onderweg de erven en tuinen, maar vooral ook de andere beplanting met inheemse bomen, struiken en veel bloeiende planten. Allemaal uitgezocht om voor insecten als bijen een goede voedselplek te zijn.
  Meer...
Amusementspark Tivoli viert 60-jarig jubileum met jong en oud


Vanaf zaterdag 31 maart is Amusementspark Tivoli weer geopend. Het pretpark voor kids vanaf 2 jaar bestaat dit jaar maar liefst 60 jaar en viert feest met jong en oud. Kom ook naar het feestelijke jubileumjaar en geniet van de meer dan 30 attracties én speeltoestellen, een nieuwe attractie, parkshow en diverse leuke evenementen.

Zo is er o.a. een achtbaan, botsboten, luchtkussen, zweefmolen, trampoli  Meer...
Slagharen viert 55-jarig jubileum met nieuwe ingang en veel entertainment
Attractiepark Slagharen betreed je nu via een nieuwe ingang.

Attractie- & Vakantiepark Slagharen viert komende seizoen feest vanwege het 55-jarig bestaan. Dat betekent dat bezoekers het hele seizoen worden verrast met tal van leuke activiteiten. Maar dat is niet het enige wat er komend jaar gaat gebeuren, zo draait in El Teatro de 4D-film Looney Tunes, worden de gasten via een nieuwe entree ontvangen, biedt het park nieuw entertainment en opent Main Store gifts & souvenirs.  Meer...
Romeins Festival in Archeon
Archeon is in de zomervakantie in de ban van de Romeinen.

Van zondag 29 juli t/m zaterdag 11 augustus zijn de Romeinen in Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn. Deze Romeinen zijn herbelevers. Dat betekent dat zij zich kleden en gedragen zoals de Romeinen dat deden in de eerste en tweede eeuw.
Veel leden van de bezoekende Romeinse groepen hebben een beroep als archeoloog, historicus of docent geschiedenis. Andere leden oefenen in het dagelijks leven een ambacht uit als goudsmid of kunstschilder. Deze vaardigheden kunnen zij goed gebruiken in hun eigen Romeinse groep   Meer...