UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Museumpark Archeon bruist van de zomeractiviteiten
De Romeinen komen deze zomervakantie ook weer naar het Archeon.
De Romeinen komen deze zomervakantie ook weer naar het Archeon.


Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn is meer dan historie. Dat is te zien tijdens de zomervakantie. Zo kun je een heerlijke wandeling maken in het museumpark. Bekijk onderweg de erven en tuinen, maar vooral ook de andere beplanting met inheemse bomen, struiken en veel bloeiende planten. Allemaal uitgezocht om voor insecten als bijen een goede voedselplek te zijn.

Ga gewoon eens op je gemak in alle locaties naar al die mooie en creatieve details kijken, waar je tijdens evenementen niet aan toe komt. Zo zijn de wandschilderingen in het middeleeuwse koopmanshuis zeer de moeite waard om goed te bekijken. Het is tenslotte een heel verhaal


DRAKENTANDEN IN DE DUINEN

Is het een dagje iets minder weer bezoek dan de musea. Het Romeins Museum en het Archeologiehuis, met de bijzondere expositie Drakentanden in de duinen. Oorlogssporen van de Atlantikwall, staan naast de ingang van het museumpark. De Restauratiewerf met de Schepen van Zwammerdam is in het Romeinse Badhuis naast de Herberg te vinden. Daar is altijd wel iets te doen. En vergeet vooral de replica van het Romeinse schip elders in de Romeinse afdeling niet te bekijken.

TEXTIELWEEKEND

Tijdens het Textiel Weekend op 7 en 8 juli is er van alles te zien en te doen wat met textiel te maken heeft. Dit jaar ligt de focus op de middeleeuwse weverijen. In het middeleeuwse stadje Gravendam wordt vlas verwerkt tot linnen. Dan wordt van een schapenvacht zomaar wol gemaakt.en worden dikke en dunne garens gesponnen en geverfd. En natuurlijk is het weefgetouw volop in bedrijf.

ISAAC EN JAMES

De twee nieuwe aanwinsten van Museumpark Archeon zijn Isaac en James, twee kalfjes geboren in een natuurgebied. De kalfjes moeten eerst wennen aan hun nieuwe omgeving en aan de nabijheid van mensen. De verrichtingen van Isaac en James zijn te volgen via www.facebook.com/IsaacenJames

DRAKENTANDEN

In het Archeologiehuis naast de entree van Museumpark Archeon is vanaf 5 juli de tentoonstelling Drakentanden in de duinen. Oorlogssporen van de Atlantikwall te zien. De expositie is vernoemd naar drakentanden, versperringsblokken die deel uit maakten van de tweede linie ver achter de duinen die dwars door onder meer Zuid-Holland liep. Er wordt echter vooral aandacht besteed aan de verhalen achter de voorwerpen.

ROMEINS FESTIVAL

Van 29 juli tot en met 11 augustus is het jaarlijkse Romeins Festival! Romeinen van Legio Secvnda Avgvsta uit Engeland, The Antoinine Guard Legio VI Victrix uit Schotland, Romans Ireland Legio VIII Avgvsta uit Ierland, Legio II Avgvsta uit Nederland en Legio Secvnda Consvlaris uit Rome komen naar Archeon en slaan hun kamp op. De legionairs worden vergezeld door ambachtslieden, dames, slaven en kinderen. Tijdens het festival staan veel extra demonstraties en activiteiten op het programma.

OPENINGSTIJDEN

14 juli t/m 26 augustus dagelijks van 10.00 - 17.00 uur,

m.u.v. maandag 16 juli en 20 augustus (gesloten)

Met een museumkaart zijn het park en alle locaties gratis te bezoeken!

Meer informatie op www.archeon.nl   Attractieparken