UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Huispianist speelt 22ste van Mozart met philharmonie zuidnederland
Hannes Minnaar is een pianist van wereldklasse. Foto Marco Borggreve
Hannes Minnaar is een pianist van wereldklasse. Foto Marco Borggreve

Zon tien jaar geleden kon pianist Hannes Minnaar slechts bogen op een zeer beperkt repertoire aan pianoconcerten. Inmiddels heeft hij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs op zak en etaleert hij een zeer breed repertoire, dat hij doorlopend met flair en overtuiging speelt. De philharmonie zuidnederland mag deze pianist van wereldklasse zon beetje de huispianist van het orkest noemen. Elk seizoen speelt hij minstens één programma met het orkest.
Ook nu staat er van 30 november tot en met 10 december een uitgebreide serie op het programma en is hij terug met het Tweeëntwintigste Pianoconcert van Mozart, een van zijn favoriete Mozartconcerten. Voorafgaand aan het pianoconcert is (wederom) een Nederlandse première te horen bij philharmonie zuidnederland: Statifications van de Deen Hans Abrahamsen. Na de pauze horen we Beethovens Achtste Symfonie, zijn subtiele eerbetoon aan Mozart.

CONCERTLOCATIES EN -DATA

Heerlen Theater Heerlen do 30 nov 20.00 uur

Maastricht Theater aan het Vrijthof vr 1 dec 20.00 uur

Eindhoven Muziekgebouw Eindhoven za 2 dec 20.15 uur

Amsterdam Concertgebouw zo 3 dec 11.00 uur

Venlo De Maaspoort do 7 dec 20.15 uur

s-Hertogenbosch Theater aan de Parade vr 8 dec 20.00 uur

Tilburg Concertzaal Tilburg za 9 dec 20.30 uur

Oss Theater De Lievekamp zo 10 dec 14.00 uur

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Samen met dirigent Kevin John Edusei, die in 2015 zeer succesvol debuteerde bij philharmonie zuidnederland, gaat Minnaar weer op zoek naar de volmaakte harmonie tussen orkest en solist, die hij volgens het Eindhovens Dagblad ook in Chopins concert vond.
Mozarts Tweeëntwintigste Pianoconcert wordt vooraf gegaan door de Nederlandse première van het sprankelende Statifications van de Deen Hans Abrahamsen en gevolgd door Beethovens subtiele eerbetoon aan Mozart: de Achtste Symfonie. Een uitvoering om naar uit te zien, want de Duitse chef-dirigent Edusei, van de Münchner Symphoniker, geldt inmiddels ook in de rest van Europa als een frisse en briljante coming man. Een concert dat niet alleen onderstreept dat de philharmonie zuidnederland de jongere generatie musici graag alle ruimte geeft, maar ook dat deze generatie klaar is voor de toekomst.

Meer informatie op www.philharmoniezuidnederland.nl   Concerten