UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Lazy Sundays en Masterclassics bij het Residentie Orkest
De Masterclassics zijn een weldadige muzikale happening.
De Masterclassics zijn een weldadige muzikale happening.


Het Residentie Orkest verzogt vanaf 28 januari weer weldadige Lazy Sundays in het Haagse Zuiderstrandtheater. Zaterdag 10 februari staat de eerste Masterclassic van het nieuwe jaar op het programma met Beethovens Vijfde en Schumanns Eerste. Tickets zijn te koop via www.residentieorkest.nl.

Lazy Sunday betekent een weldadige muzikale zondagochtendervaring in het Haagse Zuiderstrandtheater zodat je uitgerust en opgepept aan de nieuwe week kunt beginnen.

Zondag 28 januari dirigeert Giancarlo Guerrero het Residentie Orkest bij Bruchs Eerste Vioolconcert en Sibelius baanbrekende Tweede Symfonie.

Zondag 11 maart, met pianiste Ingrid Fliter en dirigent Nicholas Collon, heerst La douce France met Debussys Iberia, Chopins Eerste Pianoconcert en Ravels La valse.

Zondag 13 mei, met cellist Julian Steckel en dirigent Christoph Poppen, is het tijd voor Helden bij de ouverture uit Beethovens Coriolan, Sjostakovitsj Eerste Celloconcert en Haydns Symfonie nr. 100.

MASTERCLASSICS

Masterclassics met Beethoven, Schumann, Bruckner en Tsjaikovski

Bij Masterclassics presenteert Lex Bohlmeijer in het Zuiderstrandtheater de meest meeslepende, overweldigende en verbluffende meesterwerken uit de geschiedenis van de klassieke muziek.

Zaterdag 10 februari, 20.30 uur speelt het Residentie Orkest o.l.v. Rory MacDonald de Vijfde van Beethoven en de Eerste Symfonie van Schumann. De solist is pianist Dejan Lazi.

Donderdag 15 maart dirigeert Antony Hermus het orkest bij Bruckners Zesde Symfonie.

Zaterdag 26 mei staat het orkest bij de Vierde Symfonie van Tsjaikovski onder leiding van chef-dirigent Nicholas Collon.

VOOR BREED PUBLIEK

Het Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21ste eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met bijzondere muziek en hen laten genieten, verrassen en inspireren. Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland, is gevestigd in Den Haag maar is ook regelmatig te horen op andere grote podia in binnen- en buitenland.

Meer informatie op www.residentieorkest.nl   Concerten