UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Kwartetten met Beethoven met het Dudok Kwartet Amsterdam


Vanaf zondag 1 oktober is het concert Kwartetten met Beethoven in diverse theaters te zien. De première is in Muziekgebouw Eindhoven. Het concert wordt uitgevoerd doorconcert het Dudok Kwartet Amsterdam. Het is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar, in de regie van choreografe Rosabel Huguet, vol fantasievolle beelden, magie en verwondering met de mooiste muziek van Beethoven.

In Kwartetten met Beethoven breekt het Dudok Kwartet het beroemde Strijkkwartet opus 132 van Beethoven open voor jonge oren.

KWARTETSPEL

Vier musici spelen met elkaar een kwartetspel. Het kwartet neemt je mee op een muzikale reis met verschillende sferen en kleuren. Het geniale muziekstuk van Beethoven is steeds in beweging en wordt, net als de kaarten in het spel, telkens opnieuw geschud. Komen alle muzikale kleuren uiteindelijk bij elkaar?

SUCCESSEN

Het DUDOK KWARTET AMSTERDAM studeerde met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Door hun successen op internationale strijkkwartetconcoursen wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa. In november 2014 ontving het Dudok Kwartet de Kersjesprijs voor uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek.

Het Dudok Kwartet bestaat uit: Judith van Driel 1e viool, Marleen Wester 2e viool, Marie-Louise de Jong altviool en David Faber cello

CHOREOGRAAF

Rosabel Huguet is choreograaf, performer en danseres. Sinds 2012 speelt ze bij de Berliner Schaubühne en sinds 2015 werkt ze als Assistent Director samen met Sasha Waltz & Guests. Rosabel was choreografisch assistent van Jochen Sandig in het theatraal concert Human Requiem met het Rundfunkchor Berlin, dat tijdens de Koorbiënnale 2015 in het Muziekgebouw aan t IJ speelde. Rosabel was verantwoordelijk voor o.a. de mise-en-espace bij concerten van o.a. Daria van Den Bercken, Dudok Kwartet en Rosanne Philippens.

ORKAAN

OORKAAN maakt met topmusici concerten voor kinderen. Oorkaan wil zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. Dit doet Oorkaan in theatrale en verrassende vormen. Oorkaan richt zich daarbij op klassieke muziek uit de hele wereld, van vroeger en nu. OORKAAN .

SPEELLIJST

ZO 1 OKT 2017 14:15 MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN

ZO 22 OKT 2017 14:00 PODIUM MOZAIEK, AMSTERDAM

ZO 19 NOV 2017 14:00 deSINGEL, ANTWERPEN (B)

ZO 19 NOV 2017 16:00 deSINGEL, ANTWERPEN (B)

WO 3 JAN 2018 14:30 PHILHARMONIE, HAARLEM

ZO 11 MRT 2018 13:30 CONCERTGEBOUW AMSTERDAM

ZO 11 MRT 2018 15:30 CONCERTGEBOUW AMSTERDAM

ZO 27 MEI 2018 18:00 TIVOLI VREDENBURG, UTRECHT

Meer informatie op www.oorkaan.nl   Concerten