UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Museum & Galerie
Vakanties
Dierentuinen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Airhockey nieuwe rage in Ton Ton Club in Amsterdam


Vanaf vrijdag 23 maart is in Amsterdam de airhockey club PUCK gevestigd. Het is Europas eerste airhockey club en bestaat uit 15 airhockeytafels. PUCK is het nieuwste project van de mensen achter de TonTon Club, Amsterdams creatieve speelplaats. In de arcadehallen van Ton Ton Club is de airhockeytafel al jaren prominent aanwezig en veruit het populairste spel.

Daarom besloten de eigenaren de airhockeytafels een eigen podium te gevenonder de naam PUCK. Een nieuwe plek in Amsterdam Nieuw-West, waar je zeven dagen per week kan eten, drinken en spelen. De eigenaren omschrijven het als het walhalla voor airhockey en een explosie aan licht en geluid, dat het beste te vergelijken is met een hysterische neon show á la Tokio.

SPEELTUIN VOOR VOLWASSENEN

Al bijna vijf jaar zijn de TonTon Clubs in zowel het centrum van de stad als in het Westerpark een ware speeltuin voor volwassenen. De arcadehallen zijn een ideale mix tussen oude arcade klassiekers en moderne technologie en dat gaat goed samen met lekker eten en drinken.

IEDEREEN KAN HET

Bedenker Serdar Tonkas: "Sinds de opening van de TonTon Club zie ik hoe populair het spel is. Al rond onze eerste airhockeytafel - waar we zelf vierduizend gaatjes in boorden - stonden altijd mensen. Dat komt: het spel is laagdrempelig en kort. Zelfs voor mensen met een korte spanningsboog is het leuk. En het is niet moeilijk. Het is net pingpong: populair omdat iedereen het kan."

Het spel is bedacht in 1969 door werknemers van het Amerikaanse Brunswick Billards (Amerika's grootste biljart- en tafeltennis producent) en wint sindsdien aan populariteit. Er is zelf een Air Hockey Players Association (AHPA) en een speciale champions league voor airhockey professionals.

FLIPPERKASTEN

Naast de traditionele airhockey tafels komt er ook een aantal bijzondere exemplaren, zoals de Crazy Lab airhockeys, waar je twee tegen twee speelt en wel 50 pucks tegelijkertijd over de tafel razen en zijn er ook vier Fast Track airhockeys, waar je op dubbele snelheid het spel kan spelen. Ook als airhockey niet je favoriete bezigheid is, is er genoeg te doen. Zo zijn er ook flipperkasten, een Dance Dance Revolution en een heuse Guitar Hero room te vinden.

Naast alle spellen is er ook een restaurant, waar de bezoekers plaats kunnen nemen voor een uitgebreid diner bestaande uit ambachtelijke, seizoensgebonden gerechten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Puck Amsterdam, gevestigd in de Ton Ton Club.

Adres: Jan Evertsenstraat 747 in Amsterdam

Vanaf vrijdag 23 maart elke dag geopend van 11:00 tot 01:00 uur.

Meer informatie op https://tontonclub.nl   Dagtips