UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dance-party's
Concerten
Circus
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Lezing over historische Groninger boerenplaats


Het Groninger Landschap organiseert op zondag 21 januari om 14.00 uur een lezing over de geschiedenis van de monumentale boerderij aan de Wolddijk.

Het Bezoekerscentrum Reitdiep is gevestigd in de monumentale boerderij aan de Wolddijk pal ten noorden van de Stad Groningen. Dit bezoekerscentrum is de poort naar één van de oudste cultuurlandschappen in Europa, het Reitdiep gebied. Langs de loop van de oude Hunze, in het gebied dat ook wel bekend staat als de Koningslaagte, wonen al sinds het begin van onze jaartelling mensen.

MIDDELEEUWSE WIERDE

De monumentale boerderij is een historische boerenplaats die in de 16e eeuw op een middeleeuwse omgrachte wierde lag en tot de kloostergoederen van Selwerd behoorde. Bij de reductie van Groningen in 1594 vielen de gronden toe aan de provincie Groningen. De provincie Groningen verpachte de boerderij lange tijd, in ieder geval vanaf 1605. In 1853 werden de boerderij en de gronden particulier verkocht. De landerijen werden in 1989 met de bijbehorende boerderij , ten behoeve van de realisatie van de ecologische hoofdstructuur, overgedragen aan het Groninger Landschap, die er in 2010 een bezoekerscentrum in realiseerde.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Tijd: 14.00 - 15.00 uur

Locatie: Wolddijk 103,9738 AD in Noorderhoogebrug / Groningen.

Meer informatie op www.groningerlandschap.nl   Dagtips