UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Vroege Vogels spotten op de Brunssummerheide
De roodborsttapuit wordt ook vaak gezien op de Brunsummerheide.
De roodborsttapuit wordt ook vaak gezien op de Brunsummerheide.


Op zaterdag 21 april vertrekt een boswachter van Natuurmonumenten voor dag en dauw voor een excursie naarde Brunsummerheide in heerlen om daar vogels te gaan spotten. De Brunssummerheide is een waar vogelparadijs. Sommige vogels zoeken er naar voedsel, andere broeden er. Naast algemene soorten als mezen, de buizerd en torenvalk zijn er ook meer bijzondere soorten als de bosuil, de roodborsttapuit en ijsvogel te zien. Genoeg reden om eens lekker vroeg je bed uit te komen.

De start is om zes uur in de ochtend. Er heerst dan nog een oorverdovende stilte en langzaam hoor je steeds meer vogels hun liedjes fluiten. De boswachter weet waar de mooiste vogels te horen zijn. Voordat je zelf het vogelgeluid gehoord hebt, heeft de boswachter hem al gespot. Geef je zo snel mogelijk op, want hij neemt maar een klein groepje mee.

START OM ZES UUR

Deze vroege vogelexcursie begint om zes uur. Hou rekening met een paar minuten wandeltijd tussen parkeerplaats en startplaats bij de voordeur van het bezoekerscentrum, gelegen aan de Schaapskooiweg 99 in Heerlen. Denk aan goede wandelschoenen. En een verrekijker maakt de excursie nog indrukwekkender. Om de vogels niet te verstoren zijn honden bij deze excursie niet toegelaten.

De vogelspotwandeling duurt ongeveer 2 uur. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,00 en niet-leden € 8,00 voor deze unieke natuurbeleving.

Aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/Brunssummerheide   Dagtips