UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Fabels over de Utrechtse Domtoren
Wat is er in de loop der tijden allemaal in de Domtoren gebeurd. Dat kom je te weten tijdens een speciale rondleiding.
Wat is er in de loop der tijden allemaal in de Domtoren gebeurd. Dat kom je te weten tijdens een speciale rondleiding.

Op de vrijdagavonden in november kun je meedoen aan een bijzondere rondleiding in de Domtoren in Utrecht. Al eeuwenlang doen de wonderlijkste verhalen over de Domtoren de ronde. Is de toren bijvoorbeeld gebouwd op koeienhuiden en was er echt een kroeg in de Domtoren?

Bekende en minderbekende verhalen passeren de revue en je wordt steeds op het verkeerde been gezet, want is het verhaal van de gestoorde torenwachter nou fabel of echt gebeurd.... En hoe zit het met alle andere verhalen? De mooiste, vreemdste en leukste fabels en feiten zijn verzameld in deze themarondleiding. Tijdens je klim naar boven bezoek je de indrukwekkende kapel, de klokken en hoge transen van de Domtoren. Tot slot is er het bijzondere avonduitzicht over de stad op 95 meter hoogte.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De rondleidingen vinden plaats op de vrijdagavond 3, 10, 17 en 24 november om 20.30 uur en duren ongeveer 1 uur. De rondleiding is bedoeld voor volwassenen. Neem je de kinderen ook mee? Wij adviseren een leeftijd vanaf 10 jaar voor deze rondleiding. De entreeprijs bedraagt € 12,50 en de voertaal van de rondleiding is Nederlands. Bestel nu je tickets via www.domtoren.nl!   Dagtips