UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Torenbeklimming Geertruidenberg
De Geertruidskerk in winterse sfeer.
De Geertruidskerk in winterse sfeer.

Op zondag 26 november organiseert de VVV van Geertruidenberg een torenbeklimming en een rondleiding door de Geertruidskerk tijdens Open Kerkendag.

Torens en kerken bepalen het aanzien van Brabant. Vanuit elke positie in stad, dorp of buitengebied rijzen ze op en vertellen ze het woordeloze verhaal van hun geschiedenis, van de historie van de gemeenschap die ze ooit heeft gerealiseerd. Deze gebouwen zijn de krachtigste materiële uitingen van de Brabantse identiteit. In vervlogen tijden zijn ze met bloed, zweet en tranen gebouwd voor de eredienst, maar door de ontkerkelijking verliezen veel kerken hun religieuze betekenis.

SPROOKJESACHTIGE SFEER

De majestueuze Geertruidskerk staat in Geertruidenberg, vestingstad aan de Biesbosch en ligt op een van de grootste historische marktpleinen van Nederland ,omzoomd met eeuwen oude lindenbomen.

Het schip, het hoogkoor, de middeleeuwse crypte. De pracht en schoonheid er van zullen u doen verwonderen. Door de vele glas in loodramen stroomt het daglicht naar binnen en zorgt voor een sprookjesachtige sfeer. Ook is de Geertruidskerk bekend om haar prachtige akoestiek, waardoor zij uitermate geschikt is voor concerten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De torenbeklimming begint om 13.30 uur en de rondleiding door de Geertruidskerk om 14.00 uur. Beide starten bij het VVV kantoor, Markt 46.

Prijs: € 3,50, kinderen € 1,50. Reserveren is niet nodig.

Meer informatie op www.vvvgeertruidenberg.nl   Dagtips