UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Kruip in de huid van een apenonderzoeker in Apenheul
Voor de echte apenonderzoekers heeft Apenheul een vernieuwd apenspotpakket ontwikkeld.
Voor de echte apenonderzoekers heeft Apenheul een vernieuwd apenspotpakket ontwikkeld.


Apenheul staat van 20 juli t/m 19 augustus helemaal in het teken van de onderzoekersweken. Het Apeldoornse dierenpark heeft haar evenementenlocatie middenin het park omgetoverd tot een groot onderzoekerskamp, waar kinderen zelf in de huid van een apenonderzoeker mogen kruipen. Met verschillende educatieve activiteiten komen zij alles te weten over apen en natuur.

In het onderzoekerskamp zijn gedurende vier weken, zeven dagen per week allerlei activiteiten voor kinderen te doen. Hoogtepunt is de poeptafel, waar kinderen echte apenpoep kunnen onderzoeken. ,,Van apenpoep kan je meer leren dan je denkt, vertelt Apenheul-bioloog Thomas Bionda. ,,Het levert onze dierverzorgers en dierenarts bijvoorbeeld waardevolle informatie op over de gezondheid van de apen. En daar leren we kinderen in het park spelenderwijs meer over.

AAP-SPEL

Verder kunnen kinderen een enorm Raad de aap-spel spelen, apensporen onderzoeken en een kijkje nemen tussen de verzamelingen van echte onderzoekers. Het onderzoekerskamp is van 20 juli t/m 19 augustus dagelijks geopend van 10.30 tot 15.30 uur.

GRATIS APENSPOTKAART

Voor de echte apenonderzoekers heeft Apenheul een vernieuwd apenspotpakket ontwikkeld. Deze rugzak zit vol handige items die kinderen helpen om de bijna 300 apen in het park te vinden. Het spotpakket is voor € 5,- te koop in het park of via de website van Apenheul. Bovendien ligt er voor alle kinderen na de entree een gratis apenspotkaart klaar. Deze kaart biedt handvatten om alle apen te vinden, groot én klein. In Apenheul is namelijk een heuse babyboom gaande met tientallen geboortes bij de doodshoofdapen, ringstaartmakis, gouden leeuwapen, Hanuman langoeren, roodbuikmakis, kroonmakis, witgezichtsakis, roodkruinmangabeys en bonobos.

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

Apenheul doet zelf ook veel aan onderzoek. Thomas Bionda: ,,We zijn momenteel bezig met onderzoek naar de emoties van bonobos en orang-oetans, samen met de Universiteit Leiden. Onderzoek leert ons meer over het gedrag van de apen of over de manier waarop ze leven. Nuttige informatie, die we goed kunnen gebruiken bij het houden van apen.
Ook in het wild is Apenheul actief. Vorige zomer vertrok er namens Apenheul een onderzoekersteam naar Madagaskar om onderzoek te doen naar de bedreigde blauwoogmaki. ,,De onderzoeksresultaten helpen ons om deze bedreigde apensoort nog beter te kunnen beschermen, aldus Thomas.

ZOMERACTIE

Bezoekers van Apenheul krijgen in de zomer extra korting. Wie Apenheul in de periode van 14 juli t/m 26 augustus bezoekt, ontvangt extra korting door vroeg of juist later op de dag naar het apenpark te komen. Apenheul is dan open van 9.00 tot 18.00 uur. De dierverzorgers geven bovendien extra voederpresentaties.

Kijk voor meer informatie over prijzen en openingstijden op www.apenheul.nl   Dierentuinen