UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Museum & Galerie
Vakanties
Dierentuinen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
ARTIS toont De staat van natuur van fotograaf Claudius Schulze


ARTIS in Amsterdam biedt de komende maanden een podium aan fotograaf Claudius Schulze met zijn tentoonstelling De staat van natuur, die te zien is in het Aquarium van ARTIS. ARTIS en Schulze slaan de handen ineen om het gesprek op gang te brengen over hoe de mens de natuur ervaart en behandelt.

De Duitse fotograaf ging op reis door Europa om landschappen te fotograferen. Op iedere foto is de menselijke invloed op het landschap te zien, bijvoorbeeld door een opduikende kabelbaan of een geasfalteerde duin. Met de tentoonstelling stelt ARTIS de bezoekers vragen over de invloed van de mens op de natuur.

MODERNE NATUURFOTOGRAFIE

Dijken, dammen en lawinehekken: zelfs in de meest afgelegen wildernissen probeert de mens de krachten van de natuur te beheersen. Waar men het liefst de ongerepte natuur fotografeert, doet Schulze bewust het tegenovergestelde. Hij fotografeert juist het landschap met de menselijke invloeden daarin. Schulze laat op een toegankelijke en esthetische manier zien dat de wereld veranderd is en bevraagt het publiek: is de mens nu onderdeel van de natuur? En hebben we nog wel wilde natuur?

PRAKTISCHE INFORMATIE

De expositie bevindt zich in de tentoonstellingszaal in het ARTIS-Aquarium, en blijft daar tot het voorjaar van 2019. Het Aquarium is tijdens openingstijden van ARTIS te bezoeken met een ARTIS-toegangskaart. Kijk voor meer informatie over tijden en prijzen op https://www.artis.nl/plan-je-bezoek.

BOEK

Schulzes boek The State of Nature is vanaf heden te koop in de ARTIS-winkel.

Claudius Schulze heeft naast fotografie ook Political Science en Islamic Studies gestudeerd aan de universiteit van Hamburg. Schulze heeft zijn masters gedaan in Conflict Analysis and Resolution aan de Universiteit Sabanci in Istanbul. De staat van natuur werd genomineerd voor de Prix Pictet prijs en zijn werk stond in bladen als GQ, National Geographic Traveller en The Independent.

  Dierentuinen