UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Feestelijke opening Haags strandseizoen met twee topfestivals
Het Haagse strandseizoen wordt feestelijk geopend.
Het Haagse strandseizoen wordt feestelijk geopend.


Het nieuwe Haagse strandseizoen opent spectaculair met twee festivals voor jong en oud: het culturele en muzikale BonFire Beach Fest op 20 en 21 april en het feestelijke Kijkduin Sunrise op 22 april. Op deze dagen is het Haagse strand één groot en gratis festivalterrein in zomerse sferen.

Van het elf kilometer lange Haagse strand van hip, alternatief Zwarte Pad via relaxed Zuiderstrand tot familievriendelijk Kuikduin kun je natuurlijk het hele jaar genieten. Ook in de herfst en winter kun je er heerlijk uitwaaien, door de duinen dwalen, genieten van het uitzicht over zee en bijkomen met een warme versnapering. Maar bij de eerste lentestralen begint het toch echt te kriebelen. Dan gaan de vijftig strandtenten weer open en is het weer tijd om te sporten of luieren, flaneren en zonnen, surfen en loungen aan het heerlijke Haagse strand. De start in april is meteen al veelbelovend met twee topfestivals.

BONFIRE BEACH FEST

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 april heeft van het Zuiderstrand tot Zwarte Pad vanaf 17.00 uur het BonFire Beach Fest plaats, een tweedaags festival dat Scheveningen in vuur en vlam zet. De Franse Compagnie Carabosse presenteert op beide dagen op het strand bij Beelden aan Zee vanaf 20.00 uur de sprookjesachtige vuurtuin Les installations de feu met tientallen spectaculaire vuurinstallaties. In de BonFire Beach containerstages naast de vuurtuin zijn optredens van DJs en bandjes, hosted by PIP Den Haag en Hummingbird Music. Daarnaast pakken veel strandtenten uit met DJs, bandjes, zomerse drankjes en culinaire hoogstandjes. De ruisende zee, het vuurspektakel en de muziek zijn de perfecte ingrediënten voor een verrassende start van de zomer.Live muziek, straatentertainers, kidsactiviteiten en afsluitend een spetterend vuurwerk. Het festival Kijkduin Sunrise biedt zondag 22 april van elf tot elf een dag vol entertainment. Met optredens van onder meer Dust Bowl Drifters, Arp Frique en Tim Knol en straattheater van Delinus, Chez Jopie, Vespaqua en Aquaduck. Alle strandtenten, winkel- en horecagelenheden laten zien waar zij voor staan; Kijkduin The Place to Beach is klaar voor het zomerseizoen.

Meer informatie op https://denhaag.com/nl/feestaanzeeDe festivals BonFire Beach Fest en Kijkduin Sunrise zijn onderdeel van Feest aan Zee, het themajaar, waarmee Den Haag in 2018 met ruim honderd evenementen op Scheveningen en in Den Haag tweehonderd jaar badcultuur viert.   Evenementen