UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Wereldrecord Grootste Elektrische Botenparade in Friesland


Op 14 juli wordt in Friesland voor het eerst ter wereld een record grootste elektrische botenparade gehouden. De botenparade is onderdeel van de Elfwegentocht Parade, een gigantische 13 km lange bonte optocht van fossielvrije voertuigen op de weg en in het water. De organisatie nodigt alle elektrische boten in Nederland en omstreken uit om mee te doen met het wereldrecord op 14 juli of met de 3 daagse Elfvaarwegentocht van 12-14 juli.

Friesland heeft in juli een primeur: het is de eerste keer ter wereld dat er een record wordt neergezet voor grootste elektrische botenparade. De organisatie hoopt op een gigantische grote parade met niet alleen elektrische boten, maar ook zeilboten, zonneboten, roeiboten, kanos, suppers en vlotten. Alle vaartuigen zijn welkom zolang ze zich maar fossielvrij voortbewegen. Aanmelden kan via www.elfwegentocht.nl/parade.

ELFVAARWEGENTOCHT

Wie dol is op water, zin heeft in een leuk uitje en duurzaamheid belangrijk vindt, kan ook meedoen met de Elfvaarwegentocht, of een deel daarvan. Alle fossielvrije vaartuigen zijn welkom! Op 12 juli vertrekt deze vanuit Ossenzijl in Overijssel naar het theaterspektakel Iepenloftspul op het eiland Marchjepolle in het Tsjûkemar (Tjeukemeer). De 13e vaart de optocht naar het pittoreske Grou en doet op de 14e mee met de Parade in Leeuwarden. Mensen die zelf geen boot hebben, kunnen ook meedoen doordat allerlei enthousiaste Friese bedrijfjes tegen speciaal Elfwegentocht tarief kanos, sups of elektrische sloepen verhuren. Meer weten of aanmelden kan via www.elfwegentocht.nl/water.

Meer informatie op www.elfwegentocht.nl   Evenementen