UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Taartrovers Film Festival voor kinderen trekt door het land


Nog t/m 2 april trekt het Taartrovers Film Festival door Nederland. Het rondreizende kinderfilm- en speelfestival voor kinderen van 2 tot 9 jaar brengt dit jaar een ode aan het kinderboek met het thema Lettersoep en Prentenkoek.

Met een filmkaartje kan ieder kind naar zowel de film als de Speeltuin van de verbeelding. Dit is een prachtig vormgegeven decor met interactieve installaties die alle zintuigen prikkelen. Ze nodigen uit om te spelen en fantaseren, op onderzoek uit te gaan, van alles te ontdekken en ook zelf te maken.

BIJZONDER FILMPROGRAMMA

Er draaien fantastische lange en korte films, nieuwe films, maar ook films die niet in Nederland zijn uitgebracht en speciaal voor het festival zijn vertaald en gedubd. Ook draait er een aantal klassiekers op 35 mm, zoals Matilda, the Neverending Story en Lotta loopt weg, alle drie prachtige boekverfilmingen. Naast de films kun je er ook veel zelf doen. Alle kinderen gaan op onderzoek en aan de slag in de Speeltuin van de verbeelding. Ze maken daar hun eigen boek met verschillende druktechnieken, fabriceren een boekverfilming in stopmotion en toveren zichzelf in hun favoriete illustratie. Ze vullen de soep en vervolgens hun maag met zelfgemaakte groenteletters.

BEROEMDE GASTEN

In ieder filmhuis vieren we de opening met een feestelijk openingsbal. Illustratoren, zoals Ingrid & Dieter Schubert, Pépé Smit, Georgien Overwater, Mark Janssen en Li Lefébure nemen de kinderen mee in hun fantastische boeken illustraties, die ze aan tafel aan de gasten serveren.

PROGRAMMA

Lettersoep & Prentenkoek reist de komende maanden nog naar:

- Bussum, Filmhuis Bussum, 10 & 11 februari

- Breda, Chassé Cinema, 16 t/m 18 februari

- Amsterdam, EYE, 26 februari t/m 4 maart

- Deventer, Filmhuis De Keizer, 10 & 11 maart

- Maastricht, Lumière Cinema, 17 & 18 maart

- Eindhoven, Natlab door Plaza Futura, 24 & 25 maart

- Groningen, Groninger Forum, 30 maart & 2 april

Een kaartje voor de film kost €9. Voor én na de film kunnen bezoekers op vertoon van hun filmkaartje vrij spelen in de Speeltuin van de verbeelding.

OVER TAARTROVERS FILM FESTIVAL

De Taartrovers zijn de bedenkers en makers van interactieve culturele projecten voor en met kinderen. Het gebruiken van de verbeelding is het uitgangspunt bij alle programmas die de Taartrovers maken.

Meer informatie op www.taartrovers.nl.   Festivals