UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Campings
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Festival Turning East presenteert Arabische topsterren
Op woensdag 22 november treedt Melhem Zein voor het eerst op in Nederland.
Op woensdag 22 november treedt Melhem Zein voor het eerst op in Nederland.

Het Concertgebouw presenteert van 20 t/m 25 november een nieuw festival: Turning East, waarbij muziek uit het Midden-Oosten de hoofdrol speelt, variërend van klassieke muziek, pop, jazz en combinaties daarvan uit het enorme gebied van Marokko tot Iran.

Een van de toppers is de Libanese zanger en publiekslieveling Melhem Zein. Op woensdag 22 november treedt hij voor het eerst op in Nederland. In de Grote Zaal laat hij het publiek kennismaken met zijn krachtige stem waarmee hij onder meer nummers in een traditionele Libanese stijl vertolkt.

Dat doet hij samen met zijn 22-koppige live-band. Het publiek zal hits als Enti Msheeti, Mamnonak Ana, Alawwah, Ghibi Ya Chams en El Jereh Elli Baadou horen, maar ook onbekender werk.

ASMA LMNAWARERK

Een andere internationale grootheid, Asma Lmnawar - een van de allergrootste Arabische zangeressen van dit moment - geeft een concert op 23 en 24 november.

Behalve muziek zijn er ook East Meets West Talks en rondleidingen, is in de Entreehal een foto expositie te bekijken en kan de Arabische keuken worden geproefd. Ook is er een gebedsruimte. Turning East: de plek waar culturen elkaar ontmoeten en verrijken.

Het complete programma is te vinden op www.concertgebouw.nl/turning-east.   Festivals