UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Ontmoeting met veteranen in Museum Bronbeek
De Soldaat van Cees Leenhouts.

Veteranen staan centraal in de tentoonstelling Verlangen. Vrijheid. Kameraadschap. Een ontmoeting met veteranen, die vanaf 25 januari in museum Bronbeek open is voor bezoekers.

Aan de hand van de universele themas verlangen, vrijheid en kameraadschap geeft de expositie een indruk van de ervaringen van vet  Meer...
AMBACHT IN DRACHT in het Zuiderzeemuseum
Zuiderzeemuseum: Ambacht in dracht; Bas Kosters, kostuum op catwalk. Foto Peter Stigter

Van vrijdag 15 december tot en met zondag 6 mei 2018 is de tentoonstelling Ambacht in dracht te bezoeken in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De tentoonstelling presenteert een selectie van nieuwe ontwerpen en kunstvoorwerpen, genspireerd op de sits, welke onderdeel zijn van het researchproject de Textiel Factorij.
Meer...
Frank van Driel met eigentijdse stillevens in Eduard Planting Gallery
Stilleven van Frank van Driel.
Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 2 december 2017 tot en met 3 februari 2018 een expositie van kunstfotograaf Frank van Driel. Met 'Celebrating Harvest' toont de fotograaf eigentijdse stillevens met een gestileerde werkelijkheid. Ook zijn nieuwste werk refereert aan de schilderkunst uit de 17e eeuw met een grote passie voor puurheid.

Frank van Driel (1966) werkt met name in zijn uit 1424 daterend atelier in  Meer...
Jonge talenten van Hermitage voor Kinderen exposeren hun werk
Jonge talenten aan het werk in de Hermitage in Amsterdam.
Sinds 14 december is in de Hermitage Amsterdam een bijzondere expositie te zien. Bijna honderd jonge talenten van de Hermitage voor Kinderen zijn in de voetsporen getreden van de beroemde Hollandse schilders, van wie 63 werken deel uitmaken van de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage.

De talenten kozen een schilderij uit de tentoonstelling en gaven daar hu  Meer...
Drie-dimensionaal videokunstwerk bij EYE Filmmuseum in Amsterdam
EYE is het decor van een uniek kunstwerk dat daar wordt ontwikkeld.

Het EYE Filmmuseum is van 14 januari t/m 9 februari 2018 het spectaculaire decor van de eerste editie van de World Masters of Projection Mapping. De (inter)nationale top in projection mapping heeft zich ingeschreven voor deze competitie.

Vijf (inter)nationale kunstenaars gaan de uitdaging aan om een driedimensionaal videokunstwerk te creëren, dat vanuit meerdere perspectieven te zien is   Meer...
Bijzondere verzameling in Singer Laren: van Monet tot Van Gogh
Claude Monet, Bateaux de pêche, 1885, olieverf op doek, 50 x 62 cm.. Naast dit werk zijn nog drie andere werken van Monet in de tentoonstelling te zien.

Singer Laren toont van 16 januari t/m 6 mei 2018 een particuliere verzameling met werken van grote kunstenaars als Monet, Manet, Renoir, Degas, Pissarro, Van Gogh, Bernard, Gauguin, Sisley, Signac, Van Dongen, Matisse, Marquet, Dufy, Nolde en Picasso.

De schilderijen en werken op papier van de vermaarde, voornamelijk Fra  Meer...
Galerie Wind presenteert 7 Zonden
Galerie Wind in Rotterdam schenkt speciale aandacht aan de fototentoonstlling 7 Zonden.

De fotografen Michaela van den Nouweland en Isabelle van den Heuvel presenteren van 13 januari

t/m 10 februari in galerieWind te Rotterdam de tentoonstelling 7 Zonden, zowel individueel als gezamenlijk werk


Het getal zeven is een magisch getal welke terugkomt in de verschillende culturen en religies die deze wereld rijk is. Zo schiep God de wereld in zeven dagen, telt de week zeven dagen. Zijn wij bekend met de zeven wereldwonderen en zo   Meer...