UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Drie-dimensionaal videokunstwerk bij EYE Filmmuseum in Amsterdam
EYE is het decor van een uniek kunstwerk dat daar wordt ontwikkeld.
EYE is het decor van een uniek kunstwerk dat daar wordt ontwikkeld.


Het EYE Filmmuseum is van 14 januari t/m 9 februari 2018 het spectaculaire decor van de eerste editie van de World Masters of Projection Mapping. De (inter)nationale top in projection mapping heeft zich ingeschreven voor deze competitie.

Vijf (inter)nationale kunstenaars gaan de uitdaging aan om een driedimensionaal videokunstwerk te creëren, dat vanuit meerdere perspectieven te zien is op de bijzondere façade van EYE. Het publiek kan de werken zien vanaf het IJ, de achterkant van het Centraal Station en de ADAM Toren.

Op vrijdag 9 februari, de slotdag van internationale vakbeurs ISE, wordt de winnaar bekendgemaakt in de RAI. World Masters of Projection Mapping is een initiatief van Amsterdam Light Festival, beursorganisator Integrated Systems Events (ISE) en RAI Amsterdam.

SCHATBEWAARDER

EYE is schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van de film en de kunst van het bewegend beeld. Het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ beheert in het EYE Collectiecentrum meer dan veertigduizend films uit alle genres: een fraaie staalkaart van de filmgeschiedenis, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms. EYE volgt de actualiteit op de voet met programmas , tentoonstellingen en evenementen. Iedere dag staat het museumgebouw vanaf tien uur open voor iedereen die in film- en filmcultuur is genteresseerd. Vier zalen, een expositieruimte, een educatieve verdieping, een shop en een bar-restaurant heten de bezoeker welkom.

WERELDWIJD GEROEMD

EYE wordt wereldwijd geroemd om zijn kennis en expertise op het gebied van filmrestauratie, -onderzoek en -educatie. De medewerkers van het museum spannen zich in om alles wat je over film zou willen weten onder handbereik te brengen. Voor jong en oud, filmliefhebber en -professional: vanuit steeds veranderend perspectief belicht EYE de film als kunst, amusement en deel van de digitale beeldcultuur.

Meer informatie op www.eyefilm.nl/   Museum & Galerie