UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Chinese Ren Rong en de dialoog met zand, zee en Zandvoort
Een van de werken van Ren Rong.
Een van de werken van Ren Rong.


Een van Chinas grootste hedendaagse kunstenaars Ren Rong, laat t/m 22 april a.s. in het Zandvoorts Museum een overzicht zien van zijn kunstwerken. Het is als het ware een dialoog aan met zand, zee en Zandvoort.

Ren Rong werd in 1960 geboren in Nanjing. Na afronding van zijn opleiding werkt en woont hij afwisselend in Bonn en China (Beijing). In de periode 1982-86 studeerde hij aan de kunstacademie in Nanjing, waar hij onderricht werd in het socialistisch realisme. Sinds 1986 woont hij door zijn huwelijk met een Duitse een deel van zijn tijd in Duitsland. Hier studeerde hij aan de kunstacademie van Düsseldorf en Munster.

EXPOSITIES

Hij heeft al veel exposities gehad in musea en kunstgalerieën in China, Duitsland, VS, Canada, Frankrijk, Spanje en Singapore. Zijn werk kenmerkt zich door de zogenaamde Pflanzenmensch. Met dit karakter legt hij de verbinding tussen traditionele Chinese papieren knipkunst en het werken met collages, houten reliefs en ijzeren beeldhouwkunst.

Het Zandvoorts Museum, gelegen aan de Swaluëstraat 1 in Zandvoort, is geopend van woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur.

Meer informatie op www.zandvoortsmuseum.nl   Museum & Galerie