UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Muzikaal sprookje van Pinokkio, de houten robot


Tijdens de zomervakantie, van 7 juli t/m 2 september, kunnen bezoekers van Museum Speelklok in Utrecht elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag komen luisteren naar het muzikale voorleessprookje van Pinokkio, de houten robot.

Een spannend verhaal over een bijzondere robot die tot leven komt. Bezoekers worden meegenomen naar een wereld vol muziek, magie en kwajongensstreken. Deze familievertelling is een bewerking van het bekende sprookje, dat in 1883 geschreven is door de Italiaan Carlo Collodi.

HET VERHAAL

Nadat de blauwe fee een bezoek heeft gebracht aan het huis van robotmaker Gepetto verandert zijn leven. Zijn mooiste robot Pinokkio loopt en praat ineens! Maar Pinokkio komt al snel in de problemen en wordt door een schurk opgesloten in Luilekkerland. Daar verandert hij door het eten van betoverend snoepgoed in een ezel! Zal Pinokkio zijn vader ooit nog terugzien?

PRAKTISCHE INFORMATIE

- 7 juli t/m 2 september

- Iedere woensdag, zaterdag en zondag om 15.00 uur

- Toeslag op entreeprijs: €2,-

- Duur: 30 tot 40 minuten

- Adviesleeftijd: 4+

- Tickets zijn aan de kassa verkrijgbaar of kunnen vooraf gereserveerd worden door te bellen naar 030 232 60 82.

ROBOTS LOVE MUSIC

Het sprookje van Pinokkio heeft een robot tintje gekregen. Vanaf 21 september 2018 staat Museum Speelklok namelijk helemaal in het teken van robots. In de internationale tentoonstelling Robots love Music ontdek je dat de oudste en nieuwste muziekrobots naast hersens ook een hart hebben. Nu alvast in robotsfeer komen? Nog t/m 13 augustus 2018 is het bijzondere collectiestuk de Double Tino te bewonderen in Museum Speelklok als eerste muziekrobot in aanloop naar de tentoonstelling.

Adres Museum Speelklok: Steenweg 6, 3511 JP, Utrecht

Meer informatie op www.museumspeelklok.nl   Museum & Galerie