UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dance-party's
Concerten
Circus
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Intriges, misdaad en seks in Siroe, Re di Persia bij de Nederlandse Reisopera
Scne uit Siroe, Re di Persia.

Van 26 januari t/m 24 februari reist Siroe, Re di Persia de opera van Johann Adolf Hasse vol intriges, misdaad en seks door het land. Nicholas Tamagna vertolkt de titelrol in de coproductie van de Nederlandse Reisopera en het Oldenburgisches Staattheater, die wordt geregisseerd door Jakob Peters-Messer. De première is vrijdag 26 januari in het Enschedese Wilminktheater.
Muzikale begeleiding: Het Orkest van het Oosten o.l.v. dirigent G  Meer...
Paul Groot in de huid van Cole Porter in musical Youre the Top
Paul Groot speelt Cole Porter. Foto Nico Kroon.

Youre the Top, een wervelende musical over het verborgen leven van de legendarische songwriter Cole Porter, komt vanaf januari 2018 terug in de theaters. Het is een Nederlands product ,dat met Willem Nijholt als Cole Porter uitverkochte zalen had, prijzen heeft gewonnen en vele reprises heeft gehad.
Meer...
De vijfde van Vuile Huichelaar terug in het theater
De dames van Vuile Huichelaar maken ook van deze vijfde show een feestje. Foto Geert Gratama
De dames van Vuile Huichelaar, Saskia van Zutphen en Paulette Willemse gaan vanaf 10 januari 2018 met hun vijfde show opnieuw het land in. Vuile Huichelaar, waarachter twee van de origineelste theatervrouwen van Nederland schuil gaan, past niet in een hokje. Maar is alles inéén. Cabaret, een vrolijk makend theaterconcert en een personalityshow.

Het is een ervaring, een show waar je bij geweest moet zijn. Lekker meez  Meer...
Carré brengt Sunset Boulevard naar Amsterdam
Ria Jones als 'Norma Desmond' in Sunset Boulevard. Foto Manuel Harlan

Koninklijk Theater Carré heeft bekend gemaakt dat Sunset Boulevard de nieuwe titel is in de reeks Broadway aan de Amstel. De klassieker van grootmeester Andrew Lloyd Webber is de derde internationale voorstelling, die Carré onder deze noemer naar Nederland haalt. Sunset Boulevard is vanaf 28 maart 2018 twee weken te zien in Carré, in de originele uitvoering met de Engelse cast en een 16-koppig orkest.Meer...
Enge Buren gaat met Vreemde Vogels het theater in
Enge Buren gaat met Enge Vogels op pad. Foto Wim Lanser

Enge Buren, een muzikale cabaretgroep, trekt vanaf 29 maart het land door met hun nieuwe programma Vreemde Vogels. De drie heren hebben alle grappen en grollen op een originele en uiterst creatieve manier in muziek, liedjes en acts vertaald. Hun programma bestaat uit komisch gearrangeerde covers, persiflages van bekende pophits tot zeer sprekende eigen nummers.
Meer...
Sterrin Smalbrugge met 'De Grote Reptielenshow' theater in
Sterrin Smalbrugge neemt het publiek mee in de wereld van de reptielen.

Na ongekend succes in collegezalen gaat reptielenexpert en ecoloog Sterrin Smalbrugge nu de theaters in! In een interactieve en educatieve show neemt zij het publiek mee in de bijzondere wereld van de reptielen.

Ondersteund met film- en videomateriaal vertelt zij alles over reptielen, van een kleine hagedis tot een levensechte cobra. Tijdens de show komen bezoe  Meer...
Mappamondo reis over de aarde met dans en muziek

Woensdag 27 september gaat de voorstelling Mappamondo in première tijdens het festival 2Turvenhoog in Jeugdtheater De Krakeling te Amsterdam. Aanvang 16.00 uur. Mappamondo is een muzikale en zintuigelijke dansvoorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar, waarin de geluiden en klanken van de aarde tot leven komen.

Met zand, aarde, water en stenen creëren een danseres en een slagwerker een eigen wereld vol kleuren en klanken. Dansend op flarden muziek, afkoms  Meer...
Neerlands Hoop herleeft in Carré met Freek de Jonge
Freek de Jonge zingt met andere atiesten nummers van Neerlands Hoop.

Op dinsdag 13 maart presenteert Freek de Jonge een keur aan Nederlandse en Vlaamse artiesten in Koninklijk Theater Carré, ter ere van het verschijnen van de langverwachte oeuvrebox van Neerlands Hoop. Onder anderen Paul de Leeuw, Spinvis en Paul de Munnik zullen hun favoriete Neerlands Hooplied ten gehore brengen. Kaarten zijn te koop via carre.nl.
Meer...
'Clouseau30' viert 30 jaar Clouseau met intieme theatershows
Clouseau is al 30 jaar muzikaal actief.

De Belgische band Clouseau bestaat 30 jaar en viert dat met een aantal unieke theatershows. De eerste in Nederland is op 2 november in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

We schrijven 1987. Clouseau brengt met 'Brandweer zijn eerste single uit, naar aanleiding van het eerste "serieuze optreden, namelijk de opening van Marktrock Leuven. Zonder het zelf te beseffen, geeft de groep daarmee het startsc  Meer...