UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Opera op de Parade van Den Bosch én Opera Sing Along
Scene uit Un Ballo in Maschera.
Scene uit Un Ballo in Maschera.


Het Bosche evenement Opera op de Parade komt er weer aan. Nieuw dit jaar is dat er ook een Opera Sing Along plaatsvindt op de Parade, die op nationale tv zal worden uitgezonden.


Het gratis toegankelijke openluchtevenement aan de voet van de Sint-Jan in s-Hertogenbosch vindt ditmaal plaats op woensdag 27 juni (aanvang 20.00 uur). De opzet is laagdrempelig en geliefd. Bezoekers brengen hun eigen zitplaats, hapjes en drankjes mee en genieten van de bijzondere sfeer, en van elkaar. Niet voor niets trekt het evenement jaarlijks duizenden bezoekers naar de Parade die de smaak van opera en klassieke muziek op deze informele manier willen proeven. Dat is ook de charme van Opera op de Parade en maakt het uniek.

OPERA SING ALONG

Bijzonder dit jaar is dat twee dagen erna, op vrijdag 29 juni (aanvang 20.30 uur) op dezelfde plek een extra, en eveneens gratis toegankelijk, evenement plaatsvindt: de Opera Sing Along. Een meezingfestijn met de bekendste operahits, met als muzikaal fundament de philharmonie zuidnederland en het Brabant Koor. En een vijftal zangers, zowel gelauwerde operasterren, jonge rising stars als ook iemand die niet uit de operawereld komt.
In tegenstelling tot Opera op de Parade is de Opera Sing Along een sta-evenement.
De Opera Sing Along wordt voor tv opgenomen door Omroep Max voor NPO2 en wordt ook live uitgezonden door Omroep Brabant.

UN BALLO IN MASCHERA

In samenwerking met Theater aan de Parade brengen Opera Zuid en philharmonie zuidnederland onder leiding van dirigent Enrico Delamboye Verdis opera Un Ballo in Maschera, over het waargebeurde verhaal van de Zweedse koning Gustav III, die in 1792 tijdens een gemaskerd bal vermoord werd. Un Ballo in Maschera is misschien niet Verdis bekendste opera, maar het is wel een van zijn beste, met een intrigerend verhaal over ongeoorloofde liefde, voorspellingen, verraad, samenzweringen en fenomenale muziek. De hoofdrollen worden uitgevoerd door Adreano Graziani (Gustavo III), Jason Howard (Renato) en Jannelieke Schmidt (Amelia). Un Ballo in Maschera is geregisseerd door Waut Koeken, intendant van Opera Zuid.
Iedereen kan zoals gebruikelijk met zijn zelf meegebrachte stoel aanschuiven op de Parade en heerlijk genieten.

ZING MEE MET DE GROOTSTE OPERAHITS

In een feestelijk programma zullen de grootste operahits worden uitgevoerd, met uitstapjes naar operette en het Napolitaanse lied. Het wordt een groot meezingfestijn, waarbij de liedteksten worden geprojecteerd boven het orkest. De nummers worden gezongen door bekende operasterren als Francis van Broekhuizen (sopraan) en Adriano Graziani (tenor), de jonge rising stars Laetitia Gerards (sopraan) en Raoul Steffani (bariton). Maar ook door iemand die niet afkomstig is uit de operawereld, namelijk Leona Philippo, bekend van onder meer The Voice of Holland en Maestro. Bijzondere gast is opera coryfee Marco Bakker. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door de philharmonie zuidnederland, ondersteund door het Brabant Koor en staat onder leiding van dirigent Enrico Delamboye.

Het publiek wordt om 20.30 uur verwacht om met elkaar in te zingen. Om 21.30 begint het officiële programma en start de (live) tv-registratie.
De Opera Sing Along is een sta-evenement. Een drankje of hapje kan op de Parade besteld worden.

Meer informatie op www.philharmoniezuidnederland.nl   Theaters