UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
The Hole: groots dansproject van NDT 1 met twee voorstellingen per avond
In The Hole nemen de ene keer nemen de vrouwen het voortouw, de andere keer de mannen.
In The Hole nemen de ene keer nemen de vrouwen het voortouw, de andere keer de mannen.

In het verlengde van de succesvolle locatievoorstellingen School of Thought en Spiritwalking, presenteert NDT 1 met The Hole opnieuw een project dat de traditionele theaterervaring op de proef stelt. Van 8 februari t/m 11 maart zijn er per avond twee voorstellingen van Ohad Naharins meesterwerk. In de ene staan de vrouwelijke dansers centraal, in de andere de mannelijke. Tickets zijn onder meer te koop via de website van Nederlands Dans Theater.
Het locatieproject The Hole Is alleen te zien in het Haagse Lucent Danstheater, het Parkstad Limburg Theater in Heerlen en Stadsschouwburg Amsterdam. Het is de eerste keer dat dit meesterwerk van Ohad Naharin buiten Israël wordt opgevoerd en door een andere gezelschap dan zijn eigen Batsheva Dance Company.

TWEE VERSIES

Elke avond presenteert NDT 1 twee voorstellingen van het werk, om 19.00 en 21.00 uur. De dansers en danseressen treden in beide versies op, maar de ene keer nemen de vrouwen het voortouw, de andere keer de mannen. De volgorde wordt steeds op het laatste moment bepaald. Wie niet verrast wil worden of de twee versies juist wil vergelijken, kan kaarten voor beide voorstellingen bestellen. Bij The Hole zit het publiek in een intieme setting op het podium, om de verhoogde dansvloer met daarboven een grote metalen grid, en wordt daarmee een intrinsiek onderdeel van de voorstelling.

GAGA

Ohad Naharin, sinds 1990 de artistiek directeur van de Batsheva Dance Company, wordt over de hele wereld geroemd als een van de meest vooraanstaande choreografen. Zo is hij de grondlegger van de innovatieve bewegingstaal Gaga, die veel wordt gebruikt bij de training van dansers en niet-dansers. Voor zijn fascinerende choreografieën en bijdragen aan de ontwikkeling van de hedendaagse dans ontving Naharin veel prestigieuze prijzen, eredoctoraten en andere onderscheidingen, onder meer de Israel Prize, de EMET Prize, de Dance Magazine Award en twee Bessie Awards.

SPEELDATA

do 8 t/m za 17 feb: Lucent Danstheater, Den Haag,

do 22 t/m zo 25 feb: Parkstad Limburg Theater, Heerlen,

di 6 t/m zo 11 mrt: Stadsschouwburg Amsterdam

Meer informatie op www.ndt.nl/tickets/the-hole.html   Theaters