UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Attractieparken
LINKS
 
Zomerattractie Reis in de tijd in Nieuwe Kerk in teken van Maarten Luther
De zomereditie van Reis in de Tijd staat in het teken van Maarten Luther. Foto Evert Elzinga
De zomereditie van Reis in de Tijd staat in het teken van Maarten Luther. Foto Evert Elzinga

Op vrijdag 14 juli gaan de deuren van De Nieuwe Kerk Amsterdam open voor een bijzondere jaargang van Reis in de tijd. History & Royalty.

In deze editie gaan we terug naar het jaar 1517, precies 500 jaar geleden. Toen zette Maarten Luther, naar verluidt, de reformatie in gang door 95 stellingen op de deur van de slotkerk in Wittenberg te timmeren. Voor de christelijke kerk heeft dit grote gevolgen gehad. Zo werd De Nieuwe Kerk in de zestiende eeuw van katholiek protestant.


Speciaal voor deze editie heeft De Nieuwe Kerk kunstenaar Joseph Semah (Bagdad, 1948) gevraagd een installatie te maken. Hij zal een hedendaags antwoord geven op Luthers stellingen en op de betekenis daarvan toen en nu. Semah reflecteert daarbij op de oprichtingsvergadering van de Wereldraad van Kerken in De Nieuwe Kerk in 1948. Op die manier biedt hij een moderne artistieke kijk op Luther.
MIDDELEEUWSE GEHEIMEN
In Reis in de tijd. History & Royalty stapt de bezoeker terug in de geschiedenis van het gebouw en de grote historische momenten die er hebben plaatsgevonden. Met video walls, projecties, audioguide en elke dag live muziek zijn zeshonderd jaar geschiedenis indringend te beleven, in een reis langs middeleeuwse geheimen, de Beeldenstorm, koninklijke ceremonies, vrijgevochten stedelingen en de Hollandse zeehelden die er begraven liggen.
ELKE DAG LIVE MUZIEK
Net als in de zeventiende eeuw bieden we bezoekers dagelijks om 12 uur hemelse klanken uit het grootste historische orgel van Nederland, behalve op dinsdag: dan zijn er bijzondere concerten.

Reis in de tijd is te zien tot en met zondag 27 augustus.

De Nieuwe Kerk, gelegen aan de Dam in Amsterdam, is dagelijks open van 10.00-18.00 uur.

  Museum & Galerie