UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Museum & Galerie
Vakanties
Dierentuinen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Nieuwe Glamping van BoerenBed in de Belgische Ardennen


Het BoerenBed is altijd bezig met het uitbreiden en verbeteren van bestaande accommodaties en producten. De nieuwste aanwinst is een Glamping in de Ardennen in België.

De Ardennen zijn een heuvelachtige en dichtbeboste regio in het oosten van België, langs de Duitse en Luxemburgse grens. De regio staat bekend om zijn authentieke dorpjes en eindeloze mogelijkheden in openluchtrecreatie, van wandelen tot mountainbiken en van vliegvissen tot kanoën.

UUR RIJDEN VAN BRUSSEL

Ferme de Rochefort en Ardenne ligt in het kleine dorpje Nassogne, op slechts een uur rijden van Brussel en de Franse grens. Deze boerderij wordt omringd door een adembenemend uitzicht op het bos, met prachtige wandelroutes om te verkennen. In de winter wordt het landschap getransformeerd: er valt sneeuw en de regio wordt een paradijs voor liefhebbers van skiën en langlaufen! Op minder dan 30 km van de boerderij zijn er ongeveer 30 pistes: in de provincie Luik, Luxemburg, Henegouwen en Namen.

EIGEN SLAGERIJ

Didier, Arnaud en Annick verwelkomen je graag op hun familieboerderij van verschillende generaties. Ze brengen hier koeien, varkens en schapen groot. Bovendien hebben ze sinds 2013 hun eigen slagerij, tot grote vreugde van de echte carnivoren! Ze beschikken hier tevens over de heerlijkste lokale Belgische specialiteiten, zoals Ardenner ham, Ardenner worst en de regionaal geroemde Gaumais worst. Als bourgondiërs in hart en nieren, zullen ze je de heerlijke zelfgemaakte gerechten met alle plezier laten proeven!

Op deze boerderij geniet je van een adembenemend uitzicht op het bos en kun je een wandeling maken door de uitgestrekte veenmoerassen. In het najaar kun je hier tevens herten spotten! Op de boerderij kunnen de kinderen zich vermaken met houten spellen, ravotten in de velden of de dieren verzorgen. Er zijn ook veel leuke activiteiten in de buurt van de boerderij.

FIETSTOCHTEN

De Ardennen zijn beroemd om de mountainbikeroutes en het is de ideale bestemming voor fietstochten; er worden hier ook vele soorten wedstrijden voor georganiseerd. Als gezin, met zn tweeën of met vrienden, kun je een ritje maken met een koets en geniet je van een heerlijk ontspannen tijd in een prachtige omgeving. Daarnaast zit het bos van Saint-Hubert boordevol met wandelpaden voor kinderen en volwassenen. Er is ook de mogelijkheid om te vissen in de buurt van de boerderij.

GROTTEN VAN HAN

Op 10 minuten rijden van Han-sur-Lesse kun je een kajaktocht maken in het hart van de ongerepte natuur. Wilde kusten en kiezelstranden worden afgewisseld met middeleeuwse kastelen en prachtige rotspartijen. Vergeet ook niet om de Grotten van Han en het dierenpark te bezoeken: plezier gegarandeerd! Nog niet uitgekeken? Op 15 km van de boerderij kun je een rondleiding maken naar Saint Hubert, de hoofdstad van de streek. Of je kunt een bezoek brengen aan het landgoed Forneau Saint-Michel, om dit uitzonderlijke openluchtmuseum te ontdekken.

WINTERSPORT

In de winter wordt het landschap getransformeerd: er valt sneeuw en de regio wordt een paradijs voor liefhebbers van alpineskiën en langlaufen! Op minder dan 30 km van de boerderij vind je meer dan 30(!) pistes in de provincies Luik, Luxemburg, Henegouwen en Namen. Na een sportieve dag is niets beter dan genieten van een goed Belgisch biertje. Proef het beroemde trappistenbier, de verrukkelijke Rochefort kaas en geniet van deze fantastische glamping boerderij!

Deze nieuwe locatie is open vanaf 30 maart 2018.

Meer informatie op www.boerenbed.nl   Vakanties