UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Museum & Galerie
Vakanties
Dierentuinen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Windmill Cruises vertelt heldenverhaal van Zaanse molens


De Zaanse Schans heeft er een nieuwe attractie bij: Helden in zicht!. Het is een rondvaarttour, waarbij het heldenverhaal van de Zaanse molens wordt verteld. De tochten worden uitgevoerd door Windmill Cruises Zaanse Schans en is bedoeld als ode aan de Zaanse molens.

Initiatiefnemer van dit bijzondere project is Gaby Lovers, telg van de bekende Amsterdamse redersfamilie. De Zaanse molens hebben heldenrollen vervuld. Ooit stonden er meer dan 1200. Door de molens floreerde de handel aan de Zaan, dat leidde tot het allereerste handelsgebied in Europa. De Gouden Eeuw ontleent haar ontstaan, bestaan en succes aan de heldendaden van deze molens. Dat verhaal moet verteld worden.

TIEN TALEN

Helden in zicht! is een interactieve rondvaarttour en duurt 45 minuten. Het hele jaar wordt er tussen 9.30 en 17.00 uur elk half en heel uur afgevaren. Via een app kunnen bezoekers kiezen uit tien talen. Tijdens de vaart worden beelden van toen en nu getoond.

Gaby Lovers: Het toeristische landschap in Nederland vraagt om meer interactieve belevingen. Elke Nederlander zou trots moeten zijn op onze molens. Onze eigen helden.

Meer informatie op www.windmillcruiseses.nl
  Dagtips