UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Attractieparken
LINKS
 
Bakkerijmuseum biedt smakelijk uitje
Als de bakker van het Nederland Bakkerijmuseum op zijn hoorn blaast, is er wat te doen in het museum!
Als de bakker van het Nederland Bakkerijmuseum op zijn hoorn blaast, is er wat te doen in het museum!


De bakker van het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem blaast tijdens de zomervakantie bijna dagelijks op zijn hoorn om iedereen te laten weten dat er boordevol activiteiten zijn te beleven in het museum. Van 8 juli t/m 1 september krijgt de jeugd zes dagen per week een gevarieerd programma aangeboden.

Zelf de handen uit de mouwen steken kan bij het maken van een echte gevulde koek. Kennis opdoen gebeurt tijdens een spannende speurtocht en wie van humor houdt mag de fameuze Broodshows niet missen.

Het historische museumtheater vormt twee maal per dag het decor voor drie kwartier bakplezier. Met deeg, een schaar, een paar krenten en vooral een grote dosis humor bespelen de bakkers het publiek tijdens het maken van zomerse broodfiguren. Zo leren jong en oud dat brood niet alleen lekker is, maar er ook nog eens fantastisch uit kan zien! Reserveren voor de familievoorstellingen is niet nodig, maar op tijd komen wel.
TAKKENBOSOVEN
Ook volwassenen komen in het museum oren en ogen tekort. Zoals bijvoorbeeld op de woensdagen als de historische takkenbosoven word opgestookt. Rakelen, rijzen, dweilen en bakken, beleef mee hoe 150 jaar geleden het ambacht werd uitgeoefend.

Heeft u trek gekregen van alle heerlijke geuren die in het museum hangen? Dan kunt u rustig even uitblazen in de gezellige gelagkamer. Hier staan de gastvrouwen voor u klaar met een vers gezet kopje koffie en heerlijk banket uit eigen bakkerij.
PRAKTISCHE INFORMATIE
Openingstijden:

Maandag: 13:00 uur tot 17:00 uur

Dinsdag t/m zaterdag: 10:00 uur tot 17:00 uur

Op zondag gesloten

Het Nederlands Bakkerijmuseum ligt aan de Kerkhofstraat 13, 8051 GG Hattem

Meer informatie vind u op www.bakkerijmuseum.nl


  Dagtips