UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Paleis Het Loo nu officieel een botanische tuin
De botanische tuin van Paleis Het Loo ligt er al zomers bij. Foto Paleis Het Loo
De botanische tuin van Paleis Het Loo ligt er al zomers bij. Foto Paleis Het Loo


Museum Paleis Het Loo in Apeldoorn heeft de officiële status van botanische tuin verkregen, een beloning voor decennia lang vakmanschap. Paleis Het Loo beheert een aantal bijzondere plantencollecties, waarvoor al in de 17e eeuw de basis werd gelegd door de eerste bewoners van het paleis, Koning-Stadhouder Willem III en Koningin Mary Stuart. Hiertoe behoren onder meer de Citrus collectie met sinaasappelbomen van meer dan 300 jaar oud, historische fruitrassen en oranjerieplanten.

Op 23 mei start het tuinseizoen op Paleis Het Loo en zijn de kuipplanten en de Delfts blauwe tuinvazen weer te zien. De 45 vazen, vorig jaar vervaardigd naar 17e-eeuws voorbeeld, zijn gevuld met exotische planten en vormen echte blikvangers in de barokke paleistuinen. In het tuinseizoen worden ook de tuintours en botanische tours weer aangeboden.

LIEFDE VOOR DELFTS BLAUW

De presentatie Blauw & Bont, Delfts blauw in de paleistuinen illustreert met filmbeelden het ingenieuze productieproces van de vazen. Ook wordt het verhaal verteld over de liefde van Koningin Mary voor Delfts blauw en de tuinen. Blauw & Bont is te zien in de Oostvleugel van het paleis (geopend 13:0017:00 uur).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Paleis Het Loo Nationaal Museum is te bereiken via de parkeerplaats aan de Amersfoortseweg in Apeldoorn

Openingstijden: dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur. Routebeschrijving: A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen Navigatieadvies: Amersfoortseweg (7313 AA).

Meer informatie op www.paleishetloo.nl   Museum & Galerie