UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Museum & Galerie
Vakanties
Dierentuinen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Paleis het Loo toont topstukken kanselarijcollectie in Bronbeek


In Museum Bronbeek zijn vanaf 23 mei a.s. ruim honderd objecten te zien uit de collectie van het Museum van de Kanselarij, waaronder diverse topstukken. De presentatie bevat unieke objecten, uiteenlopend van een gouden penning op het Ontzet van Leiden en een set van 26 miniatuur-onderscheidingen van de laatste groothertog van Toscane tot de onderscheidingen van de conciërge van Huis ten Bosch.

Daarnaast worden geestelijke en adellijke ridderorden, orden van militaire verdienste en buitenlandse en Nederlandse onderscheidingen geëxposeerd.

PALEIS HET LOO ON TOUR

De presentatie is onderdeel van Paleis Het Loo on Tour, een initiatief van het museum om tijdens de vernieuwing en verbouwing delen van de collectie op verschillende plaatsen in Nederland aan een nationaal en internationaal publiek te tonen. De verzameling van de Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden is als bruikleen ondergebracht bij Paleis Het Loo.

KONING WILLEM III

Museum Bronbeek wijdt aansluitend een aparte vitrine aan Koning Willem III, de stichter van het Koloniaal Militair Invalidenhuis Bronbeek.

De presentatie is te zien tot medio 2021.

Meer info: paleishetloo.nl/on-tour, bronbeek.nl en kanselarijmuseum.nl   Museum & Galerie