UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Attractieparken
LINKS
 
Piraten en roofvogels beheersen Kasteel Radboud
In de zomervakantie laat een valkenier zijn roofvogels vliegen.
In de zomervakantie laat een valkenier zijn roofvogels vliegen.


Tot en met 8 januari is in Kasteel Radboud de tentoonstelling ENTEREN!! Piraten in West-Friesland te zien. In de tentoonstelling komen vier personages aan bod die banden met West-Friesland hadden en in allerlei varianten een piratenleven leidden. Verschillende aspecten van het piratenleven worden toegelicht . Daarbij komt het verschil tussen kapers en piraten aan bod.

De grote én kleine bezoeker mogen zelf aan de slag met een aantal activiteiten, die horen bij het piratenleven op zee. Voor de kinderen is er een speciale speurtocht ontwikkeld, waarmee ze met een heuse schatkaart in het kasteel op zoek gaan naar de Schat!
VALKENIER BIRDLIVE
Tijdens de gehele zomervakantie (alle regios) vindt u elke woensdag valkenier Birdlive op het kasteel, met een zeer afwisselend programma. Op het kasteelplein kunt u vanaf ongeveer 13 uur de prachtige roofvogels of uilen bewonderen die daar aanwezig zijn en krijgt u volop de gelegenheid om vragen te stellen aan het team van valkeniers. In het programma komen afhankelijk van de weersomstandigheden - afwisselend uilen en roofvogels aan bod, die elk hun eigen benadering hebben.
Bij slecht weer gaat de valkenier naar binnen met de uilen, bij mooi weer zijn de vele prachtige roofvogels op het kasteelplein te zien. Birdlive heeft een grote variatie aan vogels, waarvan de prachtige zeearend misschien wel het hoogtepunt vormt. Of is het toch de prachtige kleine Amerikaanse torenvalk? U mag het zeggen!
OUDHOLLANDSE SPELLEN
Komt u op een andere dag? Ook dan bieden we veel vermaak: u vindt tijdens de gehele zomervakantie Oud-Hollandsche Spellen op het kasteelplein. U kunt hoepelen, steltlopen of bijvoorbeeld het aloude Koningsspel doen met het hele gezin. Voor de kinderen is er binnen een spannende speurtocht waarmee de code van de schatkist gekraakt kan worden.
PRAKTISCHE INFORMATIE
Kasteel radboud is dagelijks open van 11.00-17.00 uur, met uizondering van 7 en 8 juli.

Adres: Oudevaartsgat 8, 1671 HM Medemblik

Meer informatie op www.kasteelradboud.nl   Dagtips