UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Jubileumconcert André Rieu met André van Duin live in de bios

André Rieu, bij miljoenen bekend als De koning van de wals, is een van de populairste klassieke popartiesten ter wereld. Zijn legendarische jaarlijkse concert in Maastricht is steevast uitverkocht. Dit jaar is het precies dertig jaar geleden dat André Rieu het Johann Strauss Orkest in zijn thuisstad Maastricht oprichtte. Om dat te vieren wordt zijn energieke concert via satelliet op zaterdag 22 juli (20:00 uur) en zondag 23 juli (15:00 uur) in 60 bioscopen in heel Nederland vertoond.

Speciaal voor deze jubileumeditie is komiek en presentator André van Duin aangesteld als gastheer van André in Cinemas. Exclusief voor de bioscoopbezoekers zal Van Duin zowel het voorprogramma verzorgen als een interview doen met André Rieu, zodra hij van het podium stapt. De voorverkoop is gestart via www.andreincinemas.com voor bioscopen in heel Nederland.
OP HET VRIJTHOF
Het spectaculaire concert in Maastricht vindt plaats op het Vrijthof; dé plek waar de maestro zich in zijn element voelt. Samen met zijn 60-koppige Johann Strauss Orkest, sopranen, tenoren en bijzondere gasten zal Rieu zijn opwachting maken. Hij zorgt voor een onvergetelijke muzikale ervaring vol humor, plezier en emotie voor alle leeftijden. Behalve op het Vrijthof is dit muzikale feest tijdens André in Cinemas voor iedereen in heel Nederland te beleven!
TWAALF ORKESTLEDEN
André Rieu zegt over André in Cinemas: Toen ik het Johann Strauss Orkest in 1987 oprichtte, waren er slechts twaalf orkestleden - nu staan er meer dan zestig mensen op het podium. Hoewel er veel is veranderd, is één ding nooit veranderd: de vreugde van het samen spelen, of het nu in een kleine groep is of een groot orkest. We kijken allemaal uit naar de bijzondere voorstellingen in juli, waar we ons 30-jarige jubileum vieren. Het wordt gegarandeerd weer een onvergetelijke, magische avond en ik ben trots op het feit dat we met André in Cinemas het publiek in heel Nederland kunnen bereiken.
VAN KLEIN NAAR GROOT
In de dertig jaar dat André Rieus Johann Strauss Orkest bestaat, heeft het een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van een kleine groep musici, die repeteerde in het klaslokaal op de basisschool van Andrés zoon, tot stadions en concertgebouwen over de hele wereld. Ook de jaarlijkse bioscoopvoorstellingen zijn ware evenementen waar fans wereldwijd reikhalzend naar uitkijken. Vorig jaar brak André in Cinemas diverse records, waaronder in Engeland, Ierland, Australië, Denemarken, Mexico en Nederland.
GROOTSTE KLASSIEKE POPARTIEST TER WERELD
André Rieu brak in 1994 door met de Tweede Wals uit de Suite voor Variété orkest van Dmitri Sjostakovitsj, die een onverwacht (hit)succes werd. Sindsdien reist hij over de hele wereld met shows waarin hij klassieke muziek, salonmuziek, operette, soundtracks en popmuziek speelt. Inmiddels heeft Rieu wereldwijd meer dan veertig miljoen verkochte albums en DVDs verkocht, waarmee hij de grootste klassieke popartiest ter wereld genoemd mag worden.
PIECE OF MAGIC ENTERTAINMENT
André in Cinemas wordt geproduceerd en wereldwijd gedistribueerd door Piece of Magic Entertainment en is te zien in de bioscopen van onder meer Pathé Cinemas, Vue Nederland , Kinepolis en vele anderen op zaterdag 22 juli om 20:00 uur en zondag 23 juli om 15:00 uur.

  Concerten