UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Wandelen rondom Kasteel Amerongen
Kasteel Amerongen is het best bewaarde huis van de Gouden Eeuw.
Kasteel Amerongen is het best bewaarde huis van de Gouden Eeuw.

In het kader van de internationale campagne Kastelen en buitenplaatsen brengt NBTC Holland Marketing in samenwerking met Trage Tochten de wandelroute Wandelen rondom Kasteel Amerongen uit. De route bestaat uit een rondje, is 11 km lang en gaat maar liefst 90% over onverharde paden. Speciaal voor de Duitse gasten is een eigen versie gemaakt onder de naam Wandern rund um Schloss Amerongen.

De omgeving van Kasteel Amerongen heeft enorm veel te bieden en de wandeling voert langs vele hoogtepunten. Amerongen ligt midden in Nationaal Park Heuvelrug en daarmee is Amerongen een waar wandelparadijs. De wandeling voert door het schilderachtige dorp Amerongen, door de bossen, langs resten van grafheuvels uit de Midden en Late Bronstijd, over de Amerongse berg, langs de uiterwaarden en rivier de Rijn, oftewel een heerlijke wandeling met hier en daar ook een restaurant voor de innerlijke mens.

GOED BEWAARD GEHEIM

De wandeling begint en eindigt bij Kasteel Amerongen, één van de best bewaarde buitenhuizen uit de Gouden Eeuw van Nederland. U kunt onder begeleiding van een rondleider een bezoek brengen aan de fraaie collectie porselein, muziekinstrumenten en familieportretten uit de 18de en 19de eeuw. Kasteel Amerongen is met name bekend doordat de bewoner van Amerongen, graaf van Aldenburg Bentinck, na de Eerste Wereldoorlog onderdak verleende aan de gevluchte Duitse keizer Wilhelm II en als de plek waar Wilhelm II zijn troonsafstand ondertekende.

GRATIS DOWNLOAD

De wandelroute is als digitale brochure gratis te downloaden op de sites van NBTC Holland Marketing (https://www.holland.com/global/tourism/holland-stories/castles-and-country-houses/amerongen-castle.htm) en eveneens op de site van RBT Heuvelrug en Vallei (https://www.opdeheuvelrug.nl/locatie/3478905690/museum-kasteel-amerongen).   Wandelen