UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Haal je Pietendiploma bij Museum BroekerVeiling
De Pieten zijn in de Sinterklaastijd actief in Museum Broeker Veiling.
De Pieten zijn in de Sinterklaastijd actief in Museum Broeker Veiling.


Vanaf half november zijn Sinterklaas en de Pieten weer in het land! De Pieten staan natuurlijk te popelen om de daken op te gaan, maar voordat het zover is gaan ze nog even goed trainen. Daar is aan boord van de pakjesboot natuurlijk helemaal geen ruimte voor! Op een aantal locaties in Nederland kunnen de Pieten gelukkig trainen, zodat ze helemaal klaar zijn voor de grote dag.

Één van deze locaties is Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk. In de Sinterklaasperiode is het museum gesloten voor al het publiek. Er zijn geen rondvaarten, geen rondleidingen en er wordt zelfs niet geveild! Aan de buitenkant zie je niks aan de BroekerVeiling, maar binnen is het een drukte van belang.

PIETENDIPLOMA

De Pieten varen, duiken, rennen, springen, klimmen, vliegen en glijden. Daar mag bijna nooit iemand bij komen kijken of meedoen. Bijna nooit! Want op de woensdagen en in het weekend zijn er een stuk of twintig van de beste Pieten aanwezig om de kinderen die het aandurven een Pietentraining te geven. Lukt het je om het hele parcours af te ronden, dan krijg je een diploma waardoor iedereen kan zien dat je de training hebt afgerond.

Vanaf zaterdag 18 november staan de Pieten klaar voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Samen met de Pieten klim je op de daken, vaar je met een pakjesboot, gooi je pakjes in de schoorsteen en nog veel meer!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Openingstijden Pakhuis van Sinterklaas: iedere woensdag (13.00 tot 17.00 uur), zaterdag en zondag (12.00 tot 17.00 uur) vanaf 18 november t/m 3 december. Dagelijks zijn er leuke Pakhuisveilingen, voorafgegaan door een spannend Sinterklaas toneelstuk. Op www.broekerveiling.nl staat meer informatie over het Pakhuis van Sinterklaas.   Dagtips