UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
65 jaar Efteling vol nieuwigheden
De nieuwe overdekte familie-attractie Symbolica
De nieuwe overdekte familie-attractie Symbolica


Dit jaar viert de Efteling, het sprookjesachtige attractiepark in het Brabantse Kaatsheuvel, haar 65e verjaardag. Het park is alle dagen van het jaar geopend, maar komende maanden staan er bijzondere activiteiten op de agenda.

De 65e verjaardag wordt gevierd met een jubileumtentoonstelling in het Efteling Museum vanaf 31 mei. 65 jaar geleden bezochten op die dag vele bezoekers de tien sprookjes in het Sprookjesbos, waaronder Doornroosje, De Kikkerkoning en Langnek. Op 31 mei 2017 nemen de allereerste gasten hun intrek in Vakantiepark Efteling Loonsche Land, het nieuwe vakantiepark vlak naast het attractiepark. Op 17 juni viert de Efteling de langste dag van het jaar met het Efteling Midsummer Festival. Verder is het aftellen geblazen naar de opening van de nieuwe overdekte familie-attractie Symbolica deze zomer. Dat wordt de grootste en duurste attractie in de geschiedenis van de Efteling.

Expositie 65 jaar Efteling vanaf 31 mei

Vanaf 31 mei is in het Efteling Museum een expositie te zien over het 65-jarig bestaan van het attractiepark. De tentoonstelling omvat onder meer ontwerpen van sprookjes en attracties door de jaren heen. Er is een interactieve plattegrond die uitnodigt om op zoek te gaan naar achtergronden en informatie, van Roodkapje tot Pinokkio, van Fata Morgana tot Symbolica, en van Python tot Baron 1898. Het Efteling Museum bevindt zich in het attractiepark en is gratis voor parkbezoekers.

Nieuw Vakantiepark Efteling Loonsche Land vanaf 31 mei

Vanaf woensdag 31 mei, de 65e verjaardag van de Efteling, verblijven de eerste gasten in het nieuwe vakantiepark aan de rand van natuurgebied het Loonsche Land. De duizend bedden die Vakantiepark Efteling Loonsche Land biedt, zijn verdeeld over vakantiewoningen, een hotel en speciale themakamers. Overige faciliteiten en meer informatie over de verschillende accommodaties zijn te vinden op www.efteling.com/loonsche-land.

Efteling Midsummer Festival 17 juni

Op zaterdag 17 juni viert de Efteling de langste dag van het jaar met het Efteling Midsummer Festival. Op de meest feeërieke plek van Nederland vindt voor de derde keer dit unieke festival plaats. Er is live muziek, er zijn hapjes en drankjes én er is verrassend entertainment op zeven verschillende Midsummer Areas. En alle attracties zijn gewoon open.

Voor het Efteling Midsummer Festival zijn speciale tickets verkrijgbaar. Een combiticket geldt vanaf 14.00 uur en een avondticket geeft toegang vanaf 19.00 uur voor de langste dag van het jaar.

Het festival duurt tot 1 uur s nachts, de buitenattracties sluiten om middernacht.

Meer info: www.efteling.com/midsummerfestival.

Symbolica: Paleis der Fantasie vanaf zomer

Vanaf deze zomer zijn bezoekers van de Efteling welkom in de nieuwe, overdekte familie-attractie Symbolica, een wonderlijk paleis midden in het park, waarin niets is wat het lijkt. Iedereen is uitgenodigd op audiëntie bij de koning. Tovernar Pardoes zorgt ervoor dat een bezoek verrassend en betoverend zal zijn. Bezoekers worden meegevoerd in zogenaamde Fantasievaarders door geheime gangen en koninklijke vertrekken waarbij ze van de ene verbazing in de andere vallen.

Zomer in de Efteling juli en augustus

In juli en augustus blijft de Efteling dagelijks langer open. Het park is dan elke dag tot 20.00 uur geopend en op zaterdag zelfs tot 23.00 uur. Alle attracties zijn dan s avonds betoverend verlicht. Op verschillende locaties in het park zijn live acts te bewonderen.

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, het vakantiepark Efteling Bosrijk, het Efteling Theater, het Efteling Golfpark en binnenkort ook het vakantiepark Efteling Loonsche Land. In de zomer opent de Efteling haar grootste attractie ooit: Symbolica.

  Attractieparken