UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
De beste stranden aan de Frans Atlantische kust
Een van de Atlantische stranden waar het goed toeven is.
Een van de Atlantische stranden waar het goed toeven is.


Hieronder een selectie van de vijf beste stranden aan de Atlantische kust van Frankrijk. Je kunt er luieren op het strand, zwemmen tussen de dennenbomen en duinen, ravotten in het water: Stuk voor stuk aanraders voor het hele gezin. Op naar de Atlantische kust.

1. Plage de Pont Mahé

Op het Plage de Pont Mahé waan je je aan de Middellandse Zee. Het zeewater kan hier s zomers wel 28C worden. Geen wonder dat deze plek ook wel de Méditerranée van het Westen wordt genoemd. Het strand ligt aan een rustige baai in de buurt van Assérac, tussen de dennenbomen en de duinen, in een natuurgebied dat deel uitmaakt van het netwerk Natura 2000. Het is een ideale plek om onbekommerd te zwemmen en zonnebaden.

2. Bassin Dommbret

Het Bassin Dombret, een natuurlijk zwembad in de openlucht. Dit is een groot, door rotsen omsloten bassin gevuld met zeewater dat regelmatig wordt ververst. Er zijn hier geen hoge golven, dus kinderen kunnen er veilig zwemmen en daarna ravotten of lekker luieren op het strand. Er komen veel mensen uit La Chaume, het naburige vissersdorpje aan de fraaie Côte Sauvage.

3. Grande plage van Saint-Nazaire

Het Grande plage van Saint-Nazaire is de naam zegt het al een groot strand, maar dat niet alleen. Er staan allemaal speeltoestellen, gemaakt van drijfhout, waar kinderen zich uren op kunnen vermaken. Rondom zijn houten banken neergezet zodat de ouders een oogje in het zeil kunnen houden terwijl hun kroost in de klimrekken klautert of aan het schommelen is.

4. Plage du Marais Girard

Het Plage du Marais Girard is nog zon ideaal strand voor gezinnen met kinderen. Het ligt in het rustige badplaatsje Brétignolles-sur-Mer en bij de strandclub Les Dauphins is een kinderopvang waar allerlei activiteiten jaar worden georganiseerd. Op het strand zijn ook rotsen waar je bij laag water kokkels en krabbetjes kan zoeken.

5. Plage des Vieilles

Het Plage des Vieilles ligt aan een grote, relatief ondiepe baai met allerlei watersportfaciliteiten. Zo kan je er surflessen nemen en kanos en kajaks huren. Even verderop ligt het schilderachtige Les Vieilles, een van de kleinste haventjes van Frankrijk.

Meer informatie op www.france.nl   Vakanties