UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Attractieparken
LINKS
 
Smullen van het verleden in Museum BroekerVeiling
Lekker smullen van gerechten van vroeger bij Museum Broeker Veiling.
Lekker smullen van gerechten van vroeger bij Museum Broeker Veiling.

Op 1 augustus, tijdens de laatste Doen als Toen/Gerechten van Toen reist u bij Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk terug naar grootmoederstijd. Kom proeven van gerechten van vroeger, kantklossen, steltlopen, hoepelen of genieten van een vers gerookt visje!

Recepten van vroeger, u kent ze vast nog wel: zuurkoolsoep, wentelteefjes, broeder met stroop, kapucijners met spek, griesmeelpudding (met vel!) en bessensap. Tegenwoordig worden deze gerechten niet veel meer gemaakt, maar tijdens de proeverij tussen 12.00 uur en 14.00 uur kunnen museumbezoekers een hapje van deze heerlijke gerechten van toen komen proberen. De visroker is aanwezig en demonstreert zijn ambacht. Nadat de vis gerookt is, kun je natuurlijk ook een exemplaar kopen, rechtstreeks uit het vat.

NK KLOETEN

Na de proeverij, om 14.00 uur, kunnen bezoekers hun vaardigheden met een kloet proberen en vanaf 14.30 uur mag iedereen die dat aandurft deelnemen aan het NK kloeten! Het parcours begint bij het terras van entreegebouw de Toekomst, dus publiek kan onder genot van een drankje de wedstrijd volgen en hun favoriet aanmoedigen. Vooraf aanmelden voor het NK kloeten is niet nodig.

DOEN ALS TOEN

Overdag tussen 11.00 uur en 16.00 uur worden er in het museum activiteiten en klusjes gedemonstreerd, die vroeger deel uitmaakten van de dagelijkse routine. Vrijwilligers in West-Friese klederdracht laten zien hoe je kappen naait, kralen breit, op een spinnenwiel wol spint en kant klost. Ook wordt er genaaid met de handnaaimachine, wol gesponnen op een spinnenwiel, geweven en hout gedraaid.

VAREN, VEILEN, AUDIOTOUR EN EXPOSITIES

Tijdens deze bijzondere dag draait het gebruikelijke museumprogramma gewoon door. Men kan dus mee met de rondvaart door het prachtige Rijk der Duizend Eilanden en veilen in de groenteveiling in het historische afmijnlokaal uit 1912. Leer meer over het tuindersambacht in de prachtige exposities en luister naar de verhalen van tuinder Arie via de audiotour. Kortom een heerlijk dagje uit voor jong en oud bij een SuperKOOL museum!

Voor Doen als Toen/Gerechten van Toen gelden de normale entreeprijzen, de Museumkaart wordt geaccepteerd.

Meer informatie op www.broekerveiling.nl   Museum & Galerie