UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Poppenvoorstelling Ridder Clap van Rammelsteijn in Slot Zuylen
Ridder Clap van Rammelsteijn zorgt voor spannende momenten.
Ridder Clap van Rammelsteijn zorgt voor spannende momenten.


Op zondagmiddag 19 november is Slot Zuylen het decor van de avontuurlijke poppenvoorstelling Ridder Clap van Rammelsteijn. Speciaal voor de heruitgave van het spannende prentenboek 'De geschiedenis van ridder Clap van Rammelsteijn' uit 1946 maakte de bekende poppenspeler Jacobus Wieman een poppentheatervoorstelling. Tijdens deze middag genieten ridders en prinsessen (4-8 jaar) samen met hun (groot)ouders van een heerlijke voorstelling vol avonturen van de onbesuisde en excentrieke ridder Clap.

In een vergeten hoekje van het museum hangt een prachtig schilderij van een stoere ridder: Ridder Clap van Rammelsteijn. Over een paar dagen opent er in het museum een belangrijke tentoonstelling. Frati en Suusje mogen van hun moeder - de museumdirecteur - de hele nacht in het museum blijven, omdat zij 's nachts moet doorwerken. Kobus de zaalwacht houdt een oogje in het zeil, maar dan verstoren twee boeven de rust. Niet wetende dat het schilderij van Ridder Clap van Rammelsteijn een geheim herbergt smeden zij snode plannen.

UIT SCHILDERIJ

Daar kan het ridderhart van Clap niet tegen. Ridder Clap stapt pardoes uit zijn schilderij en komt in onze tijd terecht. Frati en Suusje kunnen de hulp van Ridder Clap goed gebruiken om de boeven te overmeesteren, maar hoe krijgen zij Ridder Clap weer terug in zijn schilderij?

Een voorstelling vol spektakel en humor, waarin de figuren uit het avontuurlijke prentenboek van Aart van Ewijk tot leven worden gebracht.

KOM VERKLEED

Wie is de mooiste ridder of prinses van de 21e eeuw? Kom verkleed naar Slot Zuylen en maak kans op een mooie prijs!

GESCHIEDENIS

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het Slot heeft een rijke familiegeschiedenis met (internationaal) invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen een prominente rol spelen. Schrijfster Belle van Zuylen is een van de bekendste bewoners uit de geschiedenis van Slot Zuylen. Het kasteel toont de wooncultuur van de Utrechtse adel vanaf de 13e eeuw, met kunstschatten zoals schilderijen van Gerard van Honthorst, een kamervullend gobelin, zeldzaam glaswerk en Chinees porselein. Het Slot is omringd door fraaie tuinen en gelegen in een prachtig landschap. Slot Zuylen brengt het verleden tot leven met rondleidingen, concerten en evenementen.

Adres Slot Zuylen: Tournooiveld 1, 3611 AS Oud-Zuilen

Meer informatie op www.slotzuylen.nl/agenda/2017/kindervoorstelling-2017/   Theaters