UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Erasmus Trio sluit Concerten op Schokland af
Het Erasmus Trio.
Het Erasmus Trio.


Op zondagochtend 25 maart speelt het Erasmus Trio in de sfeervolle kerk van Museum Schokland. Uitgevoed worden werken van o.a. Ernest Block, Edvard Grieg en Max Bruch. Aanvang is 11.00 uur, het programma duurt ongeveer 60 minuten. De kaarten voor het concert kosten €13,-. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen is het verstandig om te reserveren. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Museum Schokland en Theater t Voorhuys in Emmeloord.

Het Erasmus Trio speelt voor de twaalfde keer op een rij in de sfeervolle kerk van Schokland. Het is ondertussen een traditie geworden dat zij de concertreeks van Schokland afsluiten met hun concert. Een van de toonaangevende pianotrios in Europa staat altijd garant voor een ochtend vol warme en volle klanken.

SAMENSTELLING

Het trio bestaat uit een Duitse pianist Thomas Herrmann, Wit-Russische Vera Laporeva op viool en Chinese Xiaojia Xu op cello. Laporeva bespeelt een viool van de Italiaanse vioolbouwer C.A. Testore uit 1751. Xiaojia Xu bespeelt een Amsterdamse cello uit 1720, toegeschreven aan P. Rombouts.

Naast bekende werken uit de klassieke-romantische periode heeft het trio ook verscheidene composities op het repertoire staan die speciaal voor het Erasmus Trio gecomponeerd zijn. Meer informatie via www.erasmustrio.com

WOONTERPEN

Klassiek op Schokland vindt plaats in de Waterstaatskerk op de Middelbuurt van Werelderfgoed Schokland. De Middelbuurt is één van de oude woonterpen op het voormalige eiland Schokland; eiland in de Zuiderzee en sinds de drooglegging van de Noordoostpolder onderdeel van het vasteland. De kerk, daterend uit 1834, is onderdeel van Museum Schokland en is een bijzonder sfeervolle locatie met prachtige akoestiek voor het klassieke concert. De bezoeker hoort de individuele instrumenten in het grotere geheel en de mimiek van de musici versterkt de totaalbeleving.

Adres Museum Schokland: Middelbuurt 3, 831 in Schokland.

  Concerten