UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Kim de Molenaer toont zijn Griekse mythologie
Een van de werken van Kim de Molenaer.
Een van de werken van Kim de Molenaer.


Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 25 februari tot en met 14 april de expositie 'Hellenic / Nostalgic' van de Belgische kunstfotograaf Kim De Molenaer. Het is zijn eerste grote solo-expositie in Nederland. De galerie toont een selectie van zwart-wit fotos met Griekenland als decor. De artistieke beelden weerspiegelen de schoonheid van het land door historische, mythologische of architectonische referenties.

Met de klassieke, tijdloze fotoserie 'Hellenic / Nostalgic' zinspeelt De Molenaer op een onzichtbare wereld. Daarbij heeft hij een duidelijke voorkeur voor portretfotografie, maar laat ook stranden en geënsceneerde beelden zien. Zijn streven naar perfectie staat centraal.

NATUURLIJK LICHT

Voor de portretten worden modellen, meestal atleten of dansers, uit hun normale omgeving gehaald en gesoleerd. Bijna alle portretten zijn buiten met natuurlijk licht gefotografeerd. Met analoge cameras wordt met schaduw en contrast gespeeld.

De fotograaf geeft de Griekse mythologie een persoonlijke twist. Met Atlas en Aphrodite als inspiratiebronnen, brengt hij scenes uit hun verhalen op gedetailleerde en methodische wijze tot leven en plaatst ze in een moderne context.

ANTWERPEN EN ATHENE

Kim De Molenaer (1986) woont en werkt in Antwerpen en Athene. Gedurende tien jaar was hij de eerste assistent van de vermaarde topfotograaf Marc Lagrange. Kims beeldtaal verkent het thema 'mensheid', in zowel grilligheid als sereniteit. Zijn autonome werk is gepresenteerd op kunstbeurzen als Accessible Art Fair, Antica Namur, Fotofever Parijs en PAN Amsterdam.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Eduard Planting Gallery is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Adres: Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam

  Museum & Galerie