UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Proef het verleden bij Archeon Culinair
Pierre Wind is tijdens Archeon Culinair in de weer met insecten.
Pierre Wind is tijdens Archeon Culinair in de weer met insecten.

Op zaterdag 23 en zondag 24 september is het in Archeon proeven, smullen, vingers aflikken, drinken, ruiken en keuren van hapjes, spijzen en lekkernijen uit de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Dit alles onder de inspirerende aanwezigheid en expertise van de befaamde Pierre Wind.

Pierre Wind is beide dagen in de weer met insectenhapjes uit de prehistorie, Romeinse gerechten voor jong en oud, tot het middeleeuwse braadstuk.

INSECTENHAPJES UIT DE PREHISTORIE

Als je in het mesolithicum leefde, was je vooral bezig met jagen en verzamelen. Je at vis, klein wild, noten en wortels van struiken of vruchten. In Archeon zijn de jager-verzamelaars bezig met het braden van vlees, maar ze schuwen ook het eten van insecten niet. Die zijn erg voedzaam! Probeer zelf ook eens een meelworm te eten, als je durft! Bij de eerste boeren is men bezig met het bakken van brood en maken van kaas en er wordt ook al een soort bier gebrouwen!

ROMEINSE CULINAIRE HOOGSTANDJES

In de Romeinse tijd werden op straat hapjes bereid voor de drukke Romein onderweg. Proef de heerlijke culinaire hoogstandjes die de Romeinen naar ons land brachten, of maak een praatje met de wijnhandelaar die zijn waar aanprijst. Proef hetzelfde eten en drinken dat tweeduizend jaar geleden door senatoren werd genuttigd. Heerlijk genieten van Libum, het Romeinse brood, soldatenwijn en voor de kinderen Romeinse poffertjes.

LEKKERNIJEN UIT DE MIDDELEEUWEN

In de middeleeuwen is de dagelijkse kost een stoofpotje of pap, aangevuld met vers brood van de bakker en natuurlijk bier uit het klooster! Maar de gegoede burgerij wil wat meer luxe, zij eten het liefst een diner met meerdere gangen, waarbij het bijna net zo belangrijk is, dat het eten er duur uitziet en ook smaakt!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Archeon, gelegen aan de Archeonlaan in Alphen a/d Rijn, is beide dagen te bezoeken van 10.00-17.00 uur.

Meer informatie op www.archeon.nl/nl/agenda/archeon-proeverij.html   Attractieparken