UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
2BOATS geeft voorproefje op Unseen Amsterdam

Het rondreizende fotografieplatform 2BOATS is tijdens Unseen Amsterdam, dat van 22 tot en met 24 september wordt gehouden ook present.. Het Duitse fotografenduo Claudius Schulze en Maciej Markowicz geeft dan een preview van de Foto Triënnale Hamburg, die van juni tot en met september 2018 plaatsvindt. De boot van Claudius Schulze - 'De verovering van het onwaarschijnlijke' - biedt ruimte voor creatieve workshops, presentaties en discussies.
Maciej Markowicz' boot is een drijvende camera obscura, die aan de buitenkant bedekt is met spiegels en door een opening binnen projecteert wat er buiten gebeurt. De boten zijn tijdens Unseen Amsterdam te bezoeken op de Westerdokskade ter hoogte van de Han Lammersbrug.

GRATIS TOEGANKELIJK

Tijdens Unseen Amsterdam zijn de boten dagelijks gratis toegankelijk van 10.00 tot 18.00 uur. Elke dag vindt er om 11.00 uur "Coffee with ..." plaats, waarbij Schulze en Markowicz een dagelijks wisselende gast ontvangen voor een informeel gesprek. Elke middag gaan de fotografen om 14.00 uur in gesprek met de fotografen, die exposeren tijdens de Foto Triënnale Hamburg 2018. Om 16.00 uur vinden er tot slot wisselende presentaties plaats. Claudius Schulze

CLAUDIUS SCHUTZE

Claudius Schulze brengt in zijn werk het gevaar van de klimaatsverandering in beeld. Zijn project 'State of Nature', dat is genomineerd voor een Prix Pictet en is gebundeld in een boek, legt vast hoe wij ons in het westen wapenen tegen natuurrampen als gevolg van klimaatsverandering. 'Het rijke westen' bouwt gigantische bolwerken en herontwikkelt natuurlijke landschappen, terwijl andere delen van de wereld zijn overgeleverd aan de krachten van de natuur. Schulze legt deze aangepaste landschappen vast in panoramabeelden, die hij tijdens de Foto Triënnale Hamburg 2018 exposeert. Het project 2BOATS biedt op Schulze's boot 'De verovering van het onwaarschijnlijke' uitgebreid ruimte om gevolgen van de klimaatsverandering te bespreken.

MACIEJ MARKOWICZ

Maciej Markowicz begon in 2010 in New York met 'The Moving Camera', een project dat de dagelijkse dynamiek van een stad vastlegt. Hij bouwde een busje om tot een gigantische camera die hij door de stad rijdt om de beweging en het ritme van de stad vast te leggen. Doordat de camera beweegt op het moment waarop de foto wordt gemaakt, daagt Markowicz de menselijke perceptie van het stedelijke landschap uit. Als onderdeel van 2BOATS legt Markowicz nu ook de dynamiek van Amsterdam vast en projecteert hij de stad in zijn drijvende camera obscura.

Het hele programma en een overzicht van alle gasten is te vinden via www.ubermutproject.com/2boats. Inschrijven voor de presentaties kan ook via deze website.   Evenementen