UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Gouden combinatie Wende en Amsterdam Sinfonietta samen in Carré
Wende en Amsterdam Sinfonietta zijn een gouden combinatie.
Wende en Amsterdam Sinfonietta zijn een gouden combinatie.

Op maandag 29 en dinsdag 30 mei geven Amsterdam Sinfonietta en Wende twee concerten in Carré. Afgelopen januari werd tijdens de concertreeks Breder dan klassiek van Amsterdam Sinfonietta de tournee met Wende een regelrechte hit en speelden zij enkel voor uitverkochte zalen. Wegens het enorme succes komt deze gouden combinatie nogmaals samen. Het concert vindt plaats in de piste van Carré, waardoor een bijzondere, intieme setting ontstaat. Het programma is een mix van eigen nummers van Wende, covers en klassieke stukken. Kaarten zijn te bestllen via de website van Carré.

De rode draad van de avond is de liefdes-cv van Wende. Ze zingt covers van Stromae, David Bowie en Shirley Bassey. Ook zingt ze When I am laid in earth uit de barokopera Dido and Aeneas. Samen met de strijkers dompelt ze het publiek anderhalf uur onder in de romantische liefde, die in alle stadia wordt bezongen.
VERHAAL OVER DE LIEFDE
Wende, zangeres en singer-songwriter: Mijn samenwerking met Sinfonietta vorig seizoen is me heel dierbaar. We maakten een verhaal over de liefde en die is zo belangrijk in onze tijd en voor mij. Het is daarom een feest dat we nu de voorstelling nog een keer kunnen spelen en dat in de mooiste zaal van Nederland!
GRENZEN VERLEGGEN
Wende zoekt te allen tijde de grenzen op en zoekt waar deze grenzen nog verder kunnen worden opgerekt. Dit doet ze in zowel haar eigen werk, als in projecten waarbij zij met anderen meewerkt. Sinds haar afstuderen maakt ze shows waarin ze alle theatrale elementen gebruikt om een verhaal te vertellen, ze zoekt naar het spanningsveld tussen theater, popmuziek, elektronische muziek en klassieke muziek en hoe zij elkaar kunnen ontmoeten en hoe zij zich tot elkaar verhouden. Daarbinnen onderzoekt ze de balans tussen het entertainment en het experiment.
UITEENLOPENDE MUZIKALE STIJLEN
Het repertoire van Sinfonietta omvat uiteenlopende muzikale stijlen, van barok tot hedendaags. Naast de uitvoeringen van bekend repertoire breekt het orkest ook een lans voor onbekend gebleven of nieuw repertoire. Kenmerkend voor Amsterdam Sinfonietta is de innovatieve programmering. Hiervoor won het ensemble in 2013 de nationale Ovatieprijs. Regelmatig brengt het orkest originele en spannende combinaties van muziekwerken, gaat het onverwachte samenwerking aan of voert het grensverleggende concepten uit, met onder andere videokunst, dans en theater.

Meer informatie op www.carre.nl/voorstelling/klassiek-met-wende   Concerten