UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
'Right Here, Right Now' hoofdthema op vijftiende FotoFestival Naarden
Foto van Saskia Boelsums
Foto van Saskia Boelsums

Van zaterdag 20 mei t/m zondag 18 juni wordt voor de vijftiende keer het FotoFestival Naarden 2017 gehouden. Right Here, Right Now is het hoofdthema van het culturele evenement, dat tweejaarlijks tienduizenden bezoekers trekt voor actuele series van (inter)nationale topfotografen.

Het FotoFestival Naarden, mede mogelijk gemaakt door de inzet van meer dan honderd vrijwilligers, toont dit jaar een pakkend overzicht van de ontwikkelingen in niet alleen de Nederlandse, maar ook de internationale fotografie. Met het overkoepelende thema Right Here, Right Now als uitgangspunt zijn verhalende fotoseries te zien over maatschappelijke en actuele themas. Het tweejaarlijkse festival geniet wereldwijde bekendheid en is een belevenis voor iedereen die van fotografie houdt.

BRUISENDE ONTMOETINGSPLEK

Vijf weken lang is Naarden een bruisende ontmoetingsplek voor professionals, amateurs en liefhebbers. De unieke locatie zorgt ervoor dat bezoekers op loopafstand diverse stijlvolle expositieruimtes kunnen bezoeken, terwijl de buitenlocaties een integraal onderdeel zijn van het festival.

TIENTALLEN TOPFOTOGRAFEN

Op het FotoFestival Naarden 2017 zijn nieuwe series te bewonderen van tientallen topfotografen uit binnen- en buitenland, zoals AnaHell, David Chancellor, J. Henry Fair, Charles Fréger, Reinier Gerritsen, Juha Arvid Helminen, Laura Hospes, Emilie Hudig, Marie-José Jongerius, Carla Kogelman, Bas Losekoot, Arthur Mebius, Benoit Paillé, Stacii Samidin, Jacob Aue Sobol, Julia Steinigeweg, George Steinmetz, Newsha Tavakolian en Danila Tkachenko.

FEEST EN REURING

Een festival impliceert feest en reuring; FotoFestival Naarden zorgt dan ook dat het bruist in de straten van de vestingstad. In de White Box in de Grote Kerk gaan oude rotten in de fotografie in debat met jonge honden. Vele exposerende fotografen houden hier ook Phototalks, waarbij ze dieper ingaan op hun werk. Dat geldt ook voor buitenlandse fotografen, zoals AnaHell, David Chancellor, J. Henry Fair, Juha Arvid Helminen, Julia Steinigeweg en Meredith Hutchison, die tijdens het openingsweekend aanwezig zijn.

Verder zijn er op het festival rondleidingen, portfolioreviews, workshops en portretseries. En er is muziek; in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam organiseert Keep an Eye twee concerten.

NEDERLANDSE FOTOBOEKENPRIJS

Fotoboeken krijgen bijzondere aandacht tijdens het festival. FotoFestival Naarden reikt zaterdag 27 mei, 17.00 uur voor de eerste keer de Nederlandse Fotoboekenprijs uit. Genomineerd daarvoor zijn Dana Lixenberg (Imperial Courts), Bob Siers (XXX), Mariken Wessels (Taking Off), Hanne van der Woude (Vivace) en Xiaoxiao Xu (Aeronautics in the Backyard). Daarnaast worden alle 187 inzendingen geëxposeerd in de Gele Loods. Hier kunnen bezoekers het merendeel van de ingezonden boeken ook kopen.

  Festivals