UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dance-party's
Concerten
Circus
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Eerste editie Second Home Beurs in MECC Maastricht
Op de Second Home Beurs is een groeiende belangstelling voor een tweede huis.
Op de Second Home Beurs is een groeiende belangstelling voor een tweede huis.


Wie wil investeren in een recreatiewoning kan op 27 en 28 januari een bezoek brengen aan de Second Home Beurs in MECC Maastricht. De Second Home Beurs is de plek voor advies over en aanbod van een tweede woning in binnen- en buitenland.

Tijdens de beurs delen makelaardijen, agenten, projectontwikkelaars, beheer- en verhuurorganisaties, financiële dienstverleners, hypotheekverstrekkers en juridische en fiscale adviseurs hun kennis over de aanschaf van een tweede huis. Naast twee succesvolle edities per jaar in Jaarbeurs Utrecht vindt Second Home Beurs dit jaar voor het eerst ook in Maastricht plaats.

BEURSBEZOEK ALS ORIËNTATIE

Voor de aanschaf van een vakantiewoning wordt gemiddeld € 234.000 uitgegeven. De grootste groep kopers heeft een budget van tussen de € 100.000 en € 200.000. Bijna 50% van de genteresseerden overweegt binnen 12 maanden daadwerkelijk een tweede woning aan te schaffen. Om zich te oriënteren verkiest maar liefst 60% van de respondenten het bezoeken van een beurs boven bijvoorbeeld open dagen van makelaars. Zo is de Second Home Beurs al jaren goed bezocht.

GOED INFORMEREN

Tom van den Brink, Exhibition manager: Elke beurseditie ontvangen we meer bezoekers. We merken dat de vraag nog steeds toeneemt en ook is er meer aanbod. Of je nu op zoek bent naar een tweede woning om te genieten van een prachtige vakantie of een tweede huis eerder ziet als een investering, in beide gevallen blijft het enorm belangrijk om je goed te informeren alvorens over te gaan tot een aankoop. De beurs biedt een uitgelezen kans om informatie te vergaren en om een idee te krijgen over het aanbod, wat varieert van luxe villas aan de kust tot kleine chalets in wintersportgebieden, in Nederland, Europa en daarbuiten.

SPANJE BLIJFT POPULAIR

Rust en ruimte in combinatie met een goede investering is wat veel Nederlanders vinden in een tweede huis. Het merendeel koopt een vakantiewoning zowel voor eigen gebruik als voor verhuur, waarbij het verhuren van de woning door meer dan de helft van de eigenaren wordt uitbesteed aan een verhuurorganisatie. Het gaat hierbij om verschillende typen vakantiewoningen, van luxe villas aan de kust van Spanje of Frankrijk tot knusse chalets in de Alpen. De Costa Blanca en Costa del Sol zijn verreweg de meest populaire kuststreken. Ook Nederland is erg in trek, waarbij Zeeland en Gelderland de populaire provincies zijn voor de aanschaf van een vakantiewoning.

SEMINARS

Tijdens de beurs kan men ook seminars volgen. Van lezingen over financieringsmogelijkheden en fiscale aspecten die bij een tweede woning om de hoek komen kijken tot inspirerende sessies over kopen en wonen in een ander land.

FEITEN & CIJFERS

Top 4 populaire landen voor een vakantiewoning

1. Spanje (27%)

2. Nederland (17%)

3. Frankrijk (12%)

4. Italië (8%)


Top 3 populairste provincies in Nederland voor een vakantiewoning

1. Zeeland (25%)

2. Gelderland (24%)

3. Noord-Holland (16%)

Kijk voor het volledige programma, exposantenlijst en algemene informatie op www.secondhome.nl.   Beurzen