UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Couturier Mart Visser runt tijdelijk museum in Amsterdam
Op de Herengracht in Amsterdam runt Mart Visser tijdelijk een museum met o.a. zijn couture en zijn kunstwerken.
Op de Herengracht in Amsterdam runt Mart Visser tijdelijk een museum met o.a. zijn couture en zijn kunstwerken.


Couturier Mart Visser presenteert dit jaar zijn 50ste Haute Couture collectie. Al 25 jaar kleedt de modeontwerper Nederlandse vrouwen. Een mooie aanleiding om in Amsterdam een tijdelijk museum met een concept store te openen. Met de expositie 'Beyond Context' toont Mart Visser de ultieme synergie tussen zijn drie disciplines: Haute Couture, prêt-à-porter en Artwork. De expositie is te bezoeken van 17 oktober tot en met 19 november 2017.

In het centrum van Amsterdam zijn de monumentale grachtenpanden 'The Artesia' getransformeerd tot een tijdelijk museum. Rauwe, kaalgeslagen ruimtes contrasteren met statige stijlkamers. Een nieuw en ideaal decor voor de presentatie van mode en kunst. Daarbij plaatst Mart Visser zich buiten zijn eigen context en kan de bezoeker een rondgang door zijn creatieve brein maken. Licht, beweging, beeld en muziek zorgen voor een optimale beleving.

COUTURE

Mart Visser debuteerde in 1992 met zijn eerste Haute Couture collectie. Voor de expositie worden iconische stukken, hoeden en objecten uit zijn archief afgewisseld met ontwerpen uit de couture collectie winter 2017-2018. Daarnaast wordt een selectie van showsuccessen en red carpet jurken van Bekend Nederland gepresenteerd.

ARTWORK

De expositie laat ook een imposant overzicht van zijn kunstwerken zien met schilderijen, sculpturen en installaties. Immens grote gezichten naast zwaar verroeste objecten weerspiegelen de ontwikkeling in acht jaar van Mart als kunstenaar. Zelfs studies en de eerst getekende koppen uit 1992, van zijn eindexamen aan de Modeacademie Montaigne, worden getoond.

CONCEPT STORE

In het tijdelijk museum is ook de eerste concept store van Mart Visser gevestigd met de meest recente prêt-à-porter collectie. Hier krijgt de bezoeker exclusief de mogelijkheid de collectie te bekijken en te passen. Een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Locatie: 'The Artesia' Herengracht 541 in Amsterdam

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Voor meer informatie: www.martvisser.nl   Museum & Galerie