UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Attractieparken
LINKS
 
Kindermiddagen bij Museum BroekerVeiling
De verhalen van Ome Dirk zijn prachtig om naar te luistren.
De verhalen van Ome Dirk zijn prachtig om naar te luistren.


Genoeg van het strand, de speeltuin en vierkante ogen van de tablet? In juli en augustus kunnen kinderen zich helemaal uitleven tijdens de kindermiddagen bij Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk. Er zijn superKOOLe activiteiten voor jong en oud, die bij mooi of minder mooi weer heel leuk zijn!

Vanaf 13.00 uur zijn de kinderen van harte welkom om lekker creatief aan de slag te gaan. Onder begeleiding van vrijwilligers kan er in de lighallen gevouwen, gelijmd en geknipt worden. Genoeg geknutseld? Ga dan kaarsen maken, je verkleden als Ot en Sien of elkaar leuke dansjes leren. Op de (w)eilandjes van het buitenmuseum lopen geitjes, lammetjes en kippen rond, die zijn zeker een kijkje en een aai waard.

OME DIRK, DE LEVENDE GESCHIEDENIS

In het Rijk der Duizend Eilanden verbouwden de tuinders kolen, aardappelen, wortels en nog veel meer verschillende groenten op hun akkers. Hoe kwamen ze op de akkers en verbouwden ze die groenten? En hoe brachten ze al de geoogste groenten naar de veiling? Dit gebeurde natuurlijk allemaal over het water! Ome Dirk is ons wandelend geschiedenisboek en kan je daar alles over vertellen. Hij is aanwezig op damschuit de Geestman en vertelt heel graag over vroeger. Wil je een kijkje nemen op zijn damschuit? Je hoeft het hem alleen maar te vragen. Zijn verhalen zijn prachtig om naar de luisteren, maar vergeet niet een kijkje te nemen bij de visroker en houtdraaier. De houtdraaier maakt speelgoed uit grootmoeders tijd waar je fijn mee spelen mag.

ALS ECHTE KEURMEESTER DOOR HET MUSEUM

Door de superKOOLe audiotour leer jij alles over vroegere tijden. Je kunt je kennis testen door een echte Keurtocht te doen! Tijdens deze tocht ga je als keurmeester over het museumterrein. Voor de allerkleinsten hebben we de speurtocht met Jaffa de weegschaal. Goed je best gedaan? Als je klaar bent met de Keur- of speurtocht kun je bij de balie een kleine verrassing ophalen. Natuurlijk krijg je flink trek van deze leuke middag. Op kindermiddagen kan je in het restaurant terecht voor een lekker patatje met saus en snack naar keuze. Tijdens de zomervakantie kost dat maar €3,-. Zorg wel dat je op tijd bent, het varen en veilen duren beide een uur, je wilt natuurlijk niets missen!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Museum Broeker veiling is in de zomervakantie dagelijks open van 10.00-17.00 uur.

Voor het museum gelden de normale entreeprijzen, de Museumkaart wordt geaccepteerd. Voor het maken van de kaarsen en de Keurtocht wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Meer informatie op www.broekerveiling.nl   Dagtips