UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Attractieparken
LINKS
 
Veel te beleven in Geertruidenberg
De Bergsche Battery in actie!
De Bergsche Battery in actie!


Het VVV Geertruidenberg organiseert in de maand juli historische wandelingen door de vestingstad en een rondleiding door het voormalig Stadhuis.

Ook beklimt u de indrukwekkende toren van de Geertruidskerk waar u drie zolders met elk een ander klokkenspel kunt aanschouwen én horen. Spectaculair is het fraai gerestaureerde eeuwenoude torenuurwerk.


Hieronder verdere informatie:

Zondag 9 juli: Vestingwandeling met demonstratie Bergsche Battery

Het VVV kantoor organiseert Vestingwandelingen in Geertruidenberg. Tijdens deze wandelingen, op de eerste zondag van de maanden juli, augustus en september maakt u kennis met 'Geertruidenberg, vestingstad aan De Biesbosch.

Op zondag 9 juli gaat de gids eerst met u naar het wapenveld bij de vestingwerken. Daar geeft de Bergsche Battery met piekeniers, musketiers en vaandelwacht een demonstratie. Het in 1996 opgerichte verdedigingsleger laat de historie herleven en toont een zo verantwoord mogelijke nabootsing van de stadsmilitie anno 1593.

In dat jaar veroverde stadhouder Maurits Geertruidenberg op de Spanjaarden.

De stadsmilitie die toen werd gevormd om de stad te behoeden voor Spaanse invallen kunt u nu komen bewonderen. De schitterende kostuums en wapens, het gebulder van kanonnen en het kletteren van zwaarden brengen u helemaal in oude sferen.

Na deze demonstratie neemt de gids u mee langs de vesting- en verdedigingswerken en monumenten, die door de geschiedenis heen bepalend zijn geweest voor de verdediging en bescherming van de vestingstad Geertruidenberg.

Aanvang: 14.00 uur. Start: VVV Geertruidenberg, Markt 46.

Prijs: volwassenen € 4,50, kinderen € 1,50

Zondag 9 juli: natuurwandeling Raamsdonksveer

Deskundige, maar vooral enthousiaste gidsen verzorgen voor het VVV in elk van de drie kernen van de gemeente Geertruidenberg een natuurwandeling. Zij nemen de deelnemers mee naar onverwachte plekjes en laten hen genieten van flora en fauna. Deze wandelingen hebben in voorgaande jaren al voor veel verrassingen gezorgd: 'Nooit gedacht dat er op het gebied van natuur zoveel verscheidenheid te vinden is binnen de gemeentegrenzen'. Ontdek waar je misschien wel dagelijks achteloos aan voorbij gaat.

Aanvang: 14.00 uur

Verzamelpunt: Parkeerplaats Fysiotherapie Van Beek & Bloemsaat, Collegeweg 2, Raamsdonksveer

Prijs: € 4,00 volwassenen / kinderen € 1,50

Donderdag 13 en 27 juli: Stadswandeling met rondleiding Geertruidskerk

Op deze dagen is er de mogelijkheid om onder begeleiding van een stadsgids Geertruidenberg te leren kennen. De oudste vestingstad van Holland heeft een rijk historisch verleden, waarover u tijdens een stadswandeling en rondleiding door het voormalig Stadhuis veel komt te weten.

Speciaal op deze dag krijgt u óók een rondleiding door de Geertruidskerk. Dit indrukwekkende gotische gebouw torent omhoog aan de oostzijde van de Markt. Wist u dat hier eens een tufstenen romaanse kerk heeft gestaan? Onder andere de crypte en rouwborden zijn de moeite waard om te bekijken.

De wandeling kost voor volwassenen € 4,50, kinderen betalen € 1,50

Zondag 16 en 30 juli: Torenbeklimming

Op deze zondagen staat de toren van de Geertruidskerk op het programma.

Na een stevige klim, onderbroken door rustpunten op de zolder met het gerestaureerde eeuwenoude uurwerk ( waarschijnlijk het oudste van Nederland in zijn soort), de klokkenzolder en carillonzolder, kunt u genieten van de mooie klanken en het prachtige uitzicht over Geertruidenberg en de wijde omgeving.

De torenbeklimming kost voor volwassenen € 3,50, kinderen betalen € 1,50

Alle wandelingen (m.u.v. de natuurwandeling op 9 juli) beginnen om 14.00 uur bij het VVV kantoor, Markt 46. Voor € 2,00 kunt u een uur vóór aanvang van de wandeling een bezoek brengen aan Museum De Roos, waar, naast de vaste collectie, de wisseltentoonstelling 'Pop-Up boeken, het beweegbare boek' te bewonderen is.

Meer informatie op www.vvvgeertruidenberg.nl   Dagtips