UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dance-party's
Concerten
Circus
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Wintercircus Arlette Hanson vol fraaie fratsen
Trapezenummer uit de voorstelling van Wintercircus Arlette Hanson. Barbara Bamberger
Trapezenummer uit de voorstelling van Wintercircus Arlette Hanson. Barbara Bamberger

Wintercircus Arlette Hanson is van 8 december t/m 28 januari 2018 te zien in een groot aantal theaters in Nederland. Fraaie Fratsen! is de titel van de 39e productie. Vrolijk en verrassend. Eigentijds. Dit is hét Wintercircus voor gezinnen van nu. Wintercircus Arlette Hanson biedt van binnenkomst tot vertrek één grote circusbelevenis.

Er ligt geen piste vol zaagsel op het toneel, er staat een compleet pretpark. De medewerkers van dit pretpark nemen je mee in hun belevenissen. Messen vliegen door de lucht. Hoeden vliegen door de lucht én veranderen in vliegen. Het publiek kruipt steeds een stukje verder naar het puntje van de pluche theaterstoel.

ACHTBAAN VAN EMOTIES

Er worden handstanden gemaakt op botsautos. Geitjes zijn in voor geintjes. Een man en vrouw verbluffen in een acht meter hoge mast. Zes teckels stelen de harten van het publiek. Je durft bijna niet te kijken als twee acrobaten hoog boven het toneel hangen en elkaar nog nét weten te vangen na het draaien van saltos en schroeven. De internationale cast neemt je mee in een adrenaline pompende achtbaan van emoties. Je wordt vermaakt met spektakel dat complete gezinnen een topdag bezorgt.

JONGE TALENTEN

Arlette Hanson vaart duidelijk een eigen koers binnen het internationale circuslandschap. Leuk voor de fans van circus en de liefhebbers van theater. Het geheim? Een neus voor talent die op de meest vooraanstaande internationale circusfestivals feilloos de beste nieuwe verfrissende talenten eruit weet te pikken. De circussterren van morgen schitteren nu al in Wintercircus Arlette Hanson. Om het feest compleet te maken begeleidt de live circusband van multi-instrumentalisten o.l.v. Angelo Boltini de hele voorstelling met een nieuw circusgeluid.

BLINDENTOLKEN

Wat dit unieke Wintercircus extra bijzonder maakt, is dat een aantal voorstellingen door Stichting Komt het Zien! toegankelijk wordt gemaakt voor blinden en slechtzienden. Tijdens deze shows doen twee blindentolken live verslag (audiodescriptie) van alles wat er te zien is via een speciale koptelefoon.

AANRAKEN

Om de beleving compleet te maken is er voor de show een speciale introductie met voelplein. Hier zijn maquettes van het decor, attributen uit de voorstelling en alle circusartiesten in kostuum. Alles mag betast worden. Zo voel je het eelt op de handen van trapezeartiesten of de enorme spierbundels van acrobaten.

KOMT HET ZIEN

Arlette Hanson: We doen dit gewoon omdat het kan. We maken er zoveel mensen blij mee. Eindelijk kan iemand die blind of slechtziend is theater echt beleven. Ouderen die steeds minder kunnen zien dachten vaak nooit meer naar het theater te kunnen. Wij maken het weer mogelijk! Komt het Zien! is aanwezig bij enkele voorstellingen van het Wintercircus. De complete lijst staat op www.komthetzien.nl.

De show duurt ca 2,5 uur, inclusief pauze en is leuk voor jong (vanaf 4) en oud!

Kijk voor de complete tournee en meer info over Wintercircus Arlette Hanson op www.wintercircus.nl.   Circus