UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dance-party's
Concerten
Circus
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Kunst brengt ode aan Zandvoort
Folklorevereniging de Wurf heeft een Zandvoortse kledingschouw samengesteld.
Folklorevereniging de Wurf heeft een Zandvoortse kledingschouw samengesteld.


Het Zandvoorts Museum organiseert vanaf 24 november de laatste expositie van 2017 getiteld Kust en kunst van bron tot zee en is een ode aan Zandvoort.

De expositie omvat een mix van oude en nieuwe kunstwerken van Hans van Pelt, Marco Termes, Alina Blasquez en Anne Laout. Maar ook van Donna Corbani, Bregje van den Eijnde en de schildersclub van Pluspunt.

BOB GANSNER

Speciale aandacht vraagt de collectie van Bob Gansner. Folklorevereniging de Wurf heeft de klederdracht van Bob Gansner gekregen bij het overlijden van deze bekende Zandvoorter. Met liefde en zorg hebben zij hiervan een Zandvoortse kledingschouw samengesteld.

Verder heeft het museumteam samengewerkt met het Genootschap Oud Zandvoort.

BERT HAANSTRA WANDELING

Tijdens de opening zal het eerste exemplaar van de Bert Haanstra Zandvoort/Heemstede wandeling overhandigd worden aan burgemeester Niek Meijer en wethouder Cultuur Gert Toonen. Voor deze gelegenheid komen ook de wethouders Cultuur en recreatie van de gemeente Heemstede naar de opening.

PROMINENTE ZANDVOORTERS

In het trappenhuis zal een aantal prominente Zandvoorters te zien zijn. Deze hebben destijds meegewerkt aan het bewaarexemplaar Ode aan Zandvoort.

Kust en kunst van bron tot zee komt tot leven in klederdracht, poëzie en literatuur, hedendaagse installaties, fotografie, schilderijen en cartoons.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het Zandvoorts Museum is geopend van woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur.

Adres: Swaluëstraat 1, 2042 KA Zandvoort

Meer informatie op www.zandvoortsmuseum.nl   Museum & Galerie