UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
New York Deli brengt de smaak van The Big Apple in Haarlem
In New York Deli aan de Wagenweg in Haarlem proef je The Big Apple.
In New York Deli aan de Wagenweg in Haarlem proef je The Big Apple.


De smaak van The Big Apple is nu te proeven en te beleven in Haarlem. Daar bevindt zich op de Wagenweg 3 het in Amerikaanse stijl ingerichte pand van New York Deli. Het was de grote droom van Fausto Albers (bekend van restaurant The Louisiana Lobstershack) om de eetcultuur van de New Yorkse Lower East Side naar Haarlem te brengen.

New York Deli is een zogenaamd fast-casual restaurant, waarbij de kwaliteit en beleving van restaurantniveau zijn, maar de snelheid van de service aan fastfood doet denken. In een deli bestelt de bezoeker aan de counter, waar het eten ter plekke wordt bereid. De gast kan vervolgens kiezen om de bestelling mee te nemen naar huis (of kantoor) of om deze in de gezellige deli te eten.

PASTRAMI ALS SPECIALITEIT

Net zoals in New York serveert Fausto Albers comfort food, zoals; matzo ball soup, chili dogs, salt beef en over-the-top mikshakes. De specialiteit van New York Deli is de Reuben Sandwich' (Pastrami, melted cheese, russian dressing). New York Deli pekelt het rundvlees zelf, een proces wat weken kan duren. Daarna wordt het in New York Deli gerookt in een hout gestookte rookoven. Het broodje pastrami werd wereldberoemd dankzij Katzs Delicatessen in New York. Dagelijks verdringen honderden mensen zich voor Katz om een plaatsje in het restaurant te bemachtigen. Het broodje pastrami is één van de vaandeldragers van Jewish Kitchen en behoort inmiddels tot het Amerikaanse culturele erfgoed.

RIJKE TRADITIE

De traditie van de delis gaat terug naar Joodse immigranten, die in de tweede helft van de 19e eeuw uit Hongarije, Roemenië, Polen en Rusland naar Amerika kwamen. Eenmaal in New York aangekomen, zochten ze elkaar op en probeerden ze een nieuw leven op te starten in de Joodse traditie.

New York Deli is van maandag tot en met zaterdag open tussen 11.00 en 22.00 uur. Zondag gesloten.

  Uit eten