UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dance-party's
Concerten
Circus
Beurzen
Attractieparken
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
De dromen van Gandhi, Luther King en Mandela in Nieuwe Kerk in Amsterdam

Van 16 september t/m 4 februari 2018 huisvest De Nieuwe Kerk in Amsterdam de tentoonstelling We Have a Dream. Die gaat over drie wereldberoemde personen die grote invloed hadden op de geschiedenis van de twintigste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela.

Het is een vernieuwend concept, met een schat aan beeld, geluid en ruimtelijk design en van ieder één persoonlijk, iconisch voorwerp. Het publiek stapt in hun wereld, met het onrecht, maar ook de hoop, met de grote historische momenten en hun persoonlijke weg daar naar toe. Ze waren gewone mensen die uitgroeiden tot leiders van grote bewegingen tegen rassendiscriminatie en sociale ongelijkheid. Alle drie werden wereldwijde rolmodellen, maar riepen ook felle kritiek en tegenstand op. Twee van hen werden vermoord om hun opvattingen en activisme.

PERSOONLIJKE IDEALEN

De bezoeker ervaart van dichtbij hoe persoonlijke idealen de wereld kunnen veranderen. Wat waren de keerpunten in de levens van deze drie? Hoe maakten zij het verschil en waarom inspireren zij nu nog steeds? En ook: wie zijn hun fakkeldragers, de wereldverbeteraars van nu en morgen?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur. Gesloten op 27 september, 25 december en 1 januari.

De Nieuwe Kerk ligt aan De Dam in Amsterdam.

Meer informatie op www.nieuwekerk.nl   Museum & Galerie