UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Attractieparken
LINKS
 
Zomer vol activiteiten op de Domtoren
Wie wil er niet eens klokkenluider zijn op de Domtoren?
Wie wil er niet eens klokkenluider zijn op de Domtoren?

De Domtoren in Utrecht biedt een seizoen vol zomerse activiteiten! Vier Stadsdag met een unieke, eenmalige rondleiding Klokkenluiders van de Domtoren, vind totale ontspanning tijdens een yogasessie in de kapel, breng een bezoekje aan de stadsbeiaardier of ga met uw kinderen mee met één van de themarondleidingen, zoals Jan de Bouwknecht of Klokken Spelen. En kom genieten van de avondzon tijdens de altijd gezellige Midzomeravondtours! Bezoek de trots van Utrecht, beklim de 465 traptreden, luister naar de verhalen en bewonder het prachtige uitzicht over de stad!

DE KLOKKENLUIDERS VAN DE DOMTOREN

Tijdens de rondleiding draait alles om klokken. Je krijg een uniek kijkje in de wereld van de klokkenluiders van het UKG, maar ook van de stadsbeiaardier van Utrecht. Na een introductie van de gids maak je kennis met één van de luidmeesters. Hij legt uit hoe het luiden van klokken in zijn werk gaat ,want het luiden is een vak apart. En misschien wordt er zelfs wel een klok geluid....!

Daarna brengen de deelnemers een bezoek aan de werkplek met het mooiste uitzicht van de stad: de beiaardierscabine op 80 meter hoogte. Malgosia Fiebig, stadsbeiaardier van Utrecht, geeft uitleg over de werking van de beiaard en het carillon wordt bespeeld. Ter afsluiting kan je genieten van het geweldige uitzicht over de stad en een afsluitend drankje in de Michaëlskapel. Deze rondleiding wordt eenmalig georganiseerd op 2 juni om 18.00 uur en 19.30 uur.

Informatie op www.domtoren.nl/nl/activiteiten/stadsdag-2017-de-klokkenluiders-van-de-domtoren

YOGA IN DE DOMTOREN

Op 21 juni is het International Yoga Day en daarom wordt er een hele speciale yogales in de Domtoren georganiseerd door Yoga Moves. Deze Utrechtse yogastudio verzorgt een energieke en "juicy" Slow Flow workshop voor beginners en gevorderden in de Michaëlskapel. De workshop vindt plaats op 21 juni, van 18.30 tot 20.30 uur en kost € 15,- per persoon. Vanwege International Yoga Day worden de opbrengsten gedoneerd aan een lokaal goed doel. Voor meer informatie en het reserveren van een plekje voor deze unieke workshop kan je vanaf 29 mei terecht op de website van Yoga Moves.

Zie ook www.domtoren.nl/nl/activiteiten/yoga-in-de-domtoren

SPIEKEN BIJ DE BEIAARDIER

Opde zaterdagen 8 en 15 juli en 5 en 19 augustus organiseert de Domtoren speciale rondleidingen waarbij je een kijkje kan nemen bij de Utrechtse stadbeiaardier, Malgosia Fiebig. Tijdens deze rondleiding leer je niet alleen alles over de luidklokken en het carillon van de toren, maar krijg je ook de kans haar een bezoek te brengen, terwijl zij het carillon aan het bespelen is. De rondleidingen starten om 10.30 uur en zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar.

Informatie op www.domtoren.nl/nl/activiteiten/spieken-bij-de-beiaard

KINDERRONDLEIDINGEN

Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Tijdens de zomervakantie (8 juli t/m 28 augustus) is er dagelijks om 14.15 uur een speciale rondleiding voor kinderen. Samen met een gids beklim je de middeleeuwse toren. Tijdens de tocht naar boven kom je alles te weten over het luiden van de klokken en het bespelen van het carillon. Na een klim van 465 treden wordt je sportieve prestatie beloond met een geweldig uitzicht! Ook zijn er speciale themarondleidingen. Op 1 en 2 juli gaan we Klokken Spelen! en leer je alles over luiden, beieren en muziek maken met de klokken. En op 5 en 6 augustus neemt Jan de Bouwknecht je mee op reis terug in de tijd en krijg je alles te horen over het bouwen in de Middeleeuwen en natuurlijk onze mooie Domtoren.

Kijk ook op www.domtoren.nl/nl/activiteiten/zomervakantie-voor-kids

MIDZOMERAVONDTOURS

Vind je het leuk om een keer in de avonduren de Domtoren te beklimmen? Bezoek deze zomer de toren tijdens de Midzomeravondtours. In deze rondleiding neemt een gids je mee naar boven en vertelt je over de rijke historie van de toren. Kijk hoe Utrecht luiert in de avondzon vanaf de hoogste kerktoren van Nederland! Na afloop van de rondleiding drink je een zomers drankje in de naastgelegen tuin. De midzomeravondrondleidingen zijn van 2 t/m 26 augustus en starten om 20.30 uur.

Meer informatie op www.domtoren.nl/nl/activiteiten/midzomeravondtours

CARILLONCONCERTEN

Op maandagavonden van 3 juli t/m 21 augustus wordt een serie zomeravondconcerten op de Dombeiaard georganiseerd. Hiervoor zijn gerenommeerde binnen- en buitenlandse gastbeiaardiers uitgenodigd. De concerten beginnen om 20.00 uur en in de Floras Hof naast de Domtoren zal een luisterplaats worden ingericht. Deze concertreeks zal op maandag 21 augustus worden afgesloten met muziek van RADIOHEAD.


Meer informatie en de exacte tijden en prijzen voor al deze activiteiten zijn te vinden op www.domtoren.nl. Daarnaast is de informatiebalie van de Domtoren ook te bereiken via 030 236 00 10 of domtoren@utrechtmarketing.nl. Kaarten voor alle rondleidingen zijn eenvoudig te boeken via de ticketshop van de Domtoren.   Dagtips