UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Herman van Veen vanaf 26 oktober terug in Koninklijk Theater Carré
Herman van Veen is t/m 10 december terug in zijn geliefde Carré.
Herman van Veen is t/m 10 december terug in zijn geliefde Carré.

Van donderdag 26 oktober t/m zaterdag 10 december staat Herman van Veen weer op een van zijn favoriete podia, Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het programma is als een dagboek. Iedere voorstelling is anders, omdat hij er het grote en kleine nieuws en persoonlijke ervaringen in meeneemt.

Van Veen (14 maart 1945) is een veelzijdige kunstenaar. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. LOlympia, Friedrichstadtpalast, Carnegie Hall, Carré; schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vijf talen. In 1965 beklom Van Veen voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Hij speelt viool, zingt, schrijft, componeert, regisseert, acteert, schildert en is de geestelijke vader van de wereldberoemde wees-eend Alfred Jodocus Kwak.

RECHTEN VAN HET KIND

Al meer dan vijftig jaar zet Van Veen zich actief in voor de rechten van het kind. Hij is goodwill-ambassadeur voor Unicef en mag zich naast de vele internationale onderscheidingen die hem ten deel vielen Professor Honoris Causa van de Martin Buber University Brussel/Kerkrade noemen. Vanwege zijn humanitaire inzet, zijn consequente houding tegen elke vorm van onrecht en zijn verdediging van het vrije woord kreeg hij een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel. Sinds november 2012 bestaat het Herman van Veen Arts Center in een natuurgebied in Soestduinen, een centrum dat vooral jonge kunstenaars een plek biedt om hun talenten te ontwikkelen en tonen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Tickets zijn te koop via www.carre.nl en aan de kassa van het Amsterdamse theater aan de Amstel.

Voor de volledige speellijst zie www.hermanvanveen.com.

Koninklijk Theater Carré ligt aan de Amstel 115-125 in Amsterdam   Theaters