UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Beleef Roodkapjeland in Duitsland: sprookjesachtig mooi!

Er was eens een klein meisje.... Grootmoeder gaf haar een kapje van rood fluweel en omdat het haar zo lief stond en ze nooit meer iets anders wilde dragen, werd ze voortaan alleen maar Roodkapje genoemd.

Een rood kapje dragen ook jonge vrouwen in het Schwälmer Land in het Duitse Noord-Hessen, als ze voor bijzondere gelegenheden hun indrukwekkende Schwälmer klederdracht aantrekken. En daarom gelooft men graag dat de gebroeders Grimm hier in Schwalm hun inspiratie hebben opgedaan voor dit populaire sprookje. Wilhelm en Jakob Grimm woonden in Kassel en hebben in Noord-Hessen hun wereldberoemde sprookjes verzameld. De sprookjes van de gebroeders Grimm staan op de werelderfgoedlijst voor documenten van UNESCO en hebben daardoor internationale bekendheid verworven!

TOERISTENTREKKER

Roodkapje is daarmee een belangrijke toeristentrekker voor Noord-Hessen geworden. Het is er mooi en wat kun je hier veel doen: van fietsen, wandelen en nordic walken, tot golfen, paardrijden, zweefvliegen, waterskiën, zwemmen en relaxen. Beleef de landelijke cultuur in historische vakwerksteden, in legendarische burchten en sloten en in levendige musea! (En de wolf zit achter slot en grendel in het wildpark Knüll!) De weg naar Roodkapjeland is niet moeilijk te vinden. Roodkapjeland ligt in Noord-Hessen, midden in Duitsland, en is gemakkelijk te bereiken via de snelwegen A4, A5, A7 en A49.

Kom ontdekken en genieten in Roodkapjeland, in hartje Duitsland! U bent van harte welkom!

Meer informatie op www.nordhessen.de/nl/rotkaeppchenland   Vakanties