UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
(H)OUTPUT: nieuwe kunst van eeuwenoude boomstamput
Als archeoloog zoek je altijd naar oude voorwerpen en sporen. Zij vertellen het verhaal van onze ongeschreven maar boeiende geschiedenis.
Als archeoloog zoek je altijd naar oude voorwerpen en sporen. Zij vertellen het verhaal van onze ongeschreven maar boeiende geschiedenis.


Museum Nairac in Barneveld organiseert van 12 april t/m 10 juni a.s. de tentoonstelling (H)OUTPUT. Het gaat om nieuw werk dat kunstenaars maakten van een oude boomstamput uit de 12e eeuw.

Als archeoloog zoek je altijd naar oude voorwerpen en sporen. Zij vertellen het verhaal van onze ongeschreven maar boeiende geschiedenis. Dit is niet anders bij kunstenaars die hun inspiratie, verhalen, enthousiasme, kleuren, ideeën, materialen en associaties halen uit de omgeving in zijn breedste betekenis. Archeologen beschrijven alleen de fysieke resten en hoe de mensen leefden. Kunstenaars zijn in staat om ook de niet tastbare betekenis van materialen te visualiseren. In de tentoonstelling (H)OUTPUT komen deze werelden bij elkaar.
TWAALFDE EEUW
In september 2015 stuitten archeologen in Harselaar- Zuid tijdens een opgraving op een boomstamput uit de twaalfde eeuw. Een uitgeholde dikke eik, ingegraven tot onder het grondwaterpeil. Na uitgebreid archeologisch onderzoek werden de restanten aangeboden aan beeldend kunstenaar Julia Borsboom. Zij nodigde zeven kunstenaars uit om een deel van het hout te gebruiken als inspiratiebron en op eigen wijze te verwerken in een nieuw beeldend werk. Museum Nairac met haar uitgebreide archeologieverzameling is een uitgelezen plek voor een tentoonstelling van de resultaten van dit kunstproject.
HEDEN EN VLEDEN
De put wordt, net als in de Middeleeuwen, weer een ontmoetingsplaats en verbindt op een unieke manier het heden met het verleden.

Aan de tentoonstelling werkten mee: Aukje Westra, Vincent Vreeke, Lou Vos, Wilma Terlouw, Jerome Symons , Yoke Ferwerda, Ton van Dieën en Julia Borsboom.
PRAKTISCHE INFORMATIE
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 11.00 uur 17.00 uur, zaterdags van 13.00-17.00 uur, zondag, maandag en feestdagen gesloten.

Museum Nairac ligt aan de Brouwerstraat 1, 3771 HA Barneveld.

Meer informatie op www.nairac.nl   Museum & Galerie