UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Oranje-wandeling door paleispark van Het Loo
Doorkijkje vanuit het paleispark met zicht op het paleis. Foto Paleis Het Loo
Doorkijkje vanuit het paleispark met zicht op het paleis. Foto Paleis Het Loo


Van 1 april t/m 31oktober kunnen bezoekers van museum Paleis Het Loo via de barokke tuinen een gratis wandelroute volgen door een deel van het paleispark. Via een tourniquet in de tuinen is een verbinding gemaakt met het achterliggende park. Deze Oranje-wandeling brengt u langs de Veldvijvers met het Badpaviljoen, Theepaviljoen en de koninklijke Botenhuizen.

Paleis Het Loo, de barokke tuinen en het achterliggende paleispark horen bij elkaar. Het hofleven speelde zich behalve in het paleis ook af in de tuinen en het paleispark, waar de Oranjes wandelden en zwommen.
ROLSTOELTOEGANKELIJK
De Oranje-wandeling door het paleispark duurt een uur en is rolstoeltoegankelijk. Wandelaars met een geldig ticket voor het museum kunnen tot 15.30 uur gebruik maken van de doorgang aan het einde van de paleistuinen en dienen voor 16.30 uur terug te keren (i.v.m. de sluiting van het paleis om 17.00 uur). Om de wandeling uit te breiden naar de rest van het Kroondomein Het Loo is een geldige dagkaart voor het paleispark nodig; deze is verkrijgbaar bij de automaat voor de ingangen van het park (bezoekersparkeerplaats Paleis Het Loo en parkeerplaats Bosloo, een kleinere parkeerplaats tegenover de Pijnboomlaan. Navigatie: Boslooweg, Apeldoorn).
PRAKTISCHE INFORMATIE
Paleis Het Loo Nationaal Museum is te bereiken via de parkeerplaats aan de Amersfoortseweg in Apeldoorn Openingstijden: dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur. Routebeschrijving: A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen Navigatieadvies: Amersfoortseweg (7313 AA).

Meer informatie op www.paleishetloo.nl   Wandelen