UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Kidsproof Museum 2018
Het Nationaal Museum Dorus Rijkers mag zich Kidsproef Museum 2018 noemen.
Het Nationaal Museum Dorus Rijkers mag zich Kidsproef Museum 2018 noemen.


Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder is door 4.000 Museuminspecteurs verkozen tot het Kidsproof museum 2018! Uit handen van kersvers Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, kreeg het museum deze award. In totaal werden de Nederlandse musea ruim 8.000 keer gekeurd door de Museuminspecteurs (kinderen t/m 12 jaar). Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers valt bijzonder in de smaak: Je mag zelf schepen besturen, mensen redden op de computer en in de windturbine voel je een échte storm, aldus een Museuminspecteur.

Maar liefst 44 musea, verspreid over het hele land, mogen zich dit jaar Kidsproof noemen. Zo werd bekend gemaakt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Ook per provincie werd een winnaar bekend gemaakt, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers (Noord-Holland) viel daardoor dubbel in de prijzen.

NATURALIS

Minister Ingrid van Engelshoven reikte ook de Museumeducatie Prijs uit aan Naturalis in Leiden met het Verwonderpaspoort. Daarnaast ontving de Kunsthal Rotterdam een aanmoedigingsprijs voor Kijk ze Kijken. Deze prijzen zetten samenwerkingen tussen scholen en musea in de schijnwerpers. Musea bieden een rijke, verrassende en inspirerende omgeving om te leren. Scholen kunnen musea helpen om nieuw publiek te bereiken en te interesseren. Want meer waardering voor en sterkere binding met museale collecties begint steeds bij de jongste generaties.

Een overzicht van alle Kidsproof musea staat op www.museumkids.nl.   Museum & Galerie