UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Concerten
Campings
Attractieparken
LINKS
 
Portrettenwedstrijd in Het Scheepvaartmuseum


Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam opent wegens de grote belangstelling tijdens de tentoonstelling Ode aan een Amsterdammer op vier avonden extra lang haar deuren voor de Amsterdammer. Op woensdag 19 en 26 juli en op 2 en 9 augustus is de tentoonstelling gratis tot 21 uur geopend.
Naast de tentoonstellingsruimte, is ook het VOC-schip 'Amsterdam' geopend met tussen 17-20 uur gratis korte (familie)rondleidingen op het schip. Ook is de horeca toegankelijk.
PORTRET AMSTERDAMMER
Van 21 t/m 27 augustus wordt in de tentoonstelling een selectie portetten getoond dat publiek heeft ingezonden. Dutch National Portrait Gallery en Het Scheepvaartmuseum bieden het publiek de mogelijkheid om een (zelf)portret in te zenden als onderdeel van de tentoonstelling. Genteresseerden kunnen tot 16 augustus meedoen met deze portretactie door een fotoportret van een Amsterdammer in te sturen. De beste inzendingen maken kans op een prijs.
STAAND FORMAAT
Het gaat alleen om fotoportretten in staand formaat, niet om tekeningen of schilderijen. De beste (zelf)portretten worden getoond op de website van beide organisaties en van 21 t/m 27 augustus op een scherm in de tentoonstelling Ode aan een Amsterdammer in Het Scheepvaartmuseum.

De prijs bestaat uit een gefotografeerd portret door een kunstenaar uit 'Ode aan een Amsterdammer' en twee tickets voor een privé rondleiding in Het Scheepvaartmuseum.

Voor meer informatie zie www.dutchnationalportrait.gallery/Amsterdammers en www.hetscheepvaartmuseum.nl.
ODE AAN EEN AMSTERDAMMER
Van 12 juli t/m 27 augustus is Dutch National Portrait Gallery te gast in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam met de tentoonstelling Ode aan een Amsterdammer. Circa zeventig geschilderde, getekende en gefotografeerde portretten van Amsterdammers geven een beeld van het veelzijdige karakter van de stad, van zijn bewoners en van zijn kunstenaars. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en biedt iedereen de kans om oog in oog te staan met bekende en minder bekende Amsterdammers, zoals Johan Cruijff, Sophie Hilbrand, een anonieme feestvierder of havenarbeider. Burgemeester Eberhard van der Laan is te zien zoals hij dat zelf graag ziet: te midden van zijn medeburgers.

Het Scheepvaartmuseum ligt aan het Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam.

Meer informatie op www.scheepvaartmuseum.nl   Museum & Galerie