UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Klus met Buurman & Buurman in Museum van de 20e Eeuw


Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn toont van 3 februari t/m 6 januari 2019 de tentoonstelling A JE TO! over ruim 40 jaar Buurman & Buurman. Een interactieve expositie voor jong en oud Met materiaal van het wassenbeeldenmuseum Grévin in Praag, grote poppen, dioramas, fotowanden, speel- en knutselplekken en de historie van de handige buurmannen, die internationaal vooral bekend zijn als Pat en Mat.

Na een succesvolle expositie over Star Wars komt het Museum van de 20e Eeuw weer met een aansprekend thema. Ook nu zijn er meerdere generaties mee opgegroeid, want Buurman & Buurman zijn al lang op de Nederlandse televisie te zien. Hun populariteit lijkt alleen maar toe te nemen. Er zijn theatervoorstellingen, bioscoopfilms, in winkels zijn spellen, puzzels, poppen én nu dus zelfs in het museum.

SPELEN EN KNUTSELEN

In de expositie A JE TO! zijn heel veel plekken waar kinderen kunnen bouwen, spelen en knutselen. Word er timmerman, metselaar of klusjesman! Ontdek hoe Pat en Mat, zoals de Buurmannen in hun moedertaal heten, zijn ontstaan. Hoe ze zijn veranderd, hoe ze woonden. Bekijk prachtige dioramas, talloze filmpjes of zweef met een ballon boven Hoorn. Ga aan de slag aan de speciale tekentafel of maak je eigen B&B stopmotion filmpje. Ontdek het principe van dit soort filmpjes, waarbij je voor een filmpje van 8 minuten maar liefst 11.500 beeldjes nodig hebt. Bekijk de allereerste film van de knutselaars toen ze nog geen hoofddeksel ophadden en ontdek de eerste tekeningen.

BOUW JE EIGEN HUIS

Je kunt ook samen met Buurman & Buurman proberen de lift te repareren of je neemt plaats in hun kluskeet. Bouw met allerlei stenen je eigen huis of werkplaats. Speel de B&B games op hun tablet. Help de loodgieters leidingen aanleggen. Zet de skateboard met de Buurmannen in beweging. Bewonder oude gereedschappen in het gereedschappenmuseum. De expositie is leuk voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook voor veel volwassenen een feest der herkenning.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Een bezoek aan het museum is inclusief een koffie, thee of ranja. De MuseumKaart is geldig en geeft gratis entree. In de MuseumShop worden talloze B&B-artikelen verkocht.

De expositie A JE TO! is een gezamenlijke productie van het Museum van de 20e Eeuw en Mark van Ierssel. Kijk voor parkeerinfo, openingstijden en meer op www.museumhoorn.nl   Museum & Galerie