UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Beurzen
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Zomerprogrammering jubileumeditie Robeco SummerNights
Laura Mvula is te zien tijdens het openingsconcert.
Laura Mvula is te zien tijdens het openingsconcert.

Samen met het Radio Filharmonisch Orkest openen Laura Mvula en Gretchen Parlato op zaterdag 30 juni de 30ste editie van de Robeco SummerNights. Het openingsconcert is met Gershwins Summertime de ultieme ode aan de zomer. Daarbij zingen Laura Mvula en Gretchen Parlato klassiekers van Gershwin en eigen werk, alleen en samen.

De jubileumeditie van de Robeco SummerNights start daarnaast met een nieuwe traditie: Star Wars - Live in Concert. De komende vier jaar worden Star Wars-films vertoond op een groot scherm en speelt een symfonieorkest de live-soundtrack. De zomerprogrammering van Het Koninklijk Concertgebouw biedt in juli en augustus meer dan 80 concerten in allerlei muziekgenres. Kaarten zijn nu al te koop.

OUDE BEKENDEN

De Robeco SummerNights verwelkomen dit jaar musici die al sinds de allereerste editie regelmatig te gast zijn, maar er zijn ook tal van musici en gezelschappen die voor het eerst in de zomer een bezoek brengen aan Het Concertgebouw.

Een selectie:

JULI 2018

Eric Whitacre, rockster onder de koordirigenten, leidt het Groot Omroepkoor in veelkleurige Amerikaanse koorwerken, van Bernstein tot Copland. Countertenor David Allsopp soleert (2 juli)

- Star Wars - Live in Concert is het begin van een nieuwe traditie. Deze zomer de allereerste Star Wars-film A New Hope op groot scherm, met de imponerende livemuziek van John Williams uitgevoerd door het Antwerp Symphony Orchestra (4 juli - 7 juli)

- Ook Leo van Doeselaar viert dit jaar een jubileum: al 25 jaar is hij titulair-organist van Het Concertgebouw. Wat hij speelt? Dat ligt deels in handen van het publiek dat via de site kiest (8 juli)

- Het Groot Omroepkoor en topvocalisten als Matthew Rose en Sumi Hwang vertolken Mozarts Requiem. Met Markus Stenz op de bok (8 juli)

- Flamenco, jazz en latin, dat is wat gitarist Vicente Amigo met band en danser laat zien en horen (20 juli)

- Onder meer Barry Hay, Lucas Hamming, Anne Soldaat en Sandra van Nieuwland brengen met een muzikale reconstructie van The Comeback Special een eerbetoon aan Elvis Presley (21 juli)

- Curtis Stigers en Jazz Orchestra of the Concertgebouw geven een eerbetoon aan Frank Sinatra (22 juli)

- Onder leiding van Kirill Karabits vertolken violist Nemanja Radulovi en de meer dan honderd jonge musici van I, Culture Orchestra Prokofjev en Stravinskys Le sacre du printemps (26 juli)


Traditiegetrouw is er elke vrijdag een intieme JazzClub in de Koorzaal met optredens van onder meer Tineke Postma, Kim Hoorweg en het Benjamin Herman Trio (juli en augustus)

AUGUSTUS 2018

- Het Zuid-Afrikaanse MIAGI Youth Orchestra speelt Stravinskys Vuurvogel en Duncan Wards eerbetoon aan Nelson Mandela (1 aug)

- Samen met het National Youth Jazz Orchestra of the USA zingt Dianne Reeves jazzklassiekers in een wervelend bigbandprogramma (2 aug)

- Ronald Brautigam al dertig jaar van de partij brengt Mozart en Beethoven op fortepiano (3 aug)

- Summer of Soul: 50 jaar na het legendarische optreden van Aretha Franklin in Het Concertgebouw doen o.a. jazzdiva Michelle Davis, Ruben Hein, Tim Knol de avond over (4 aug)

- Jett Rebel: verwacht het onverwachte van deze flamboyante artiest (18 aug)

- De jonge Brit Jacob Collier soleert met talloze instrumenten en gadgets bij het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley (22 aug)

- Liza Ferschtman viert het honderdste geboortejaar van Bernstein met zijn Serenade (24 aug)

- SummerNight at the Musicals: het Noord Nederlands Orkest, Pia Douwes en Rubèn Plantinga maken een tocht langs de mooiste musicals. Van Les Misérables tot Cabaret (25 aug)

- Het Aurora Orchestra speelt Beethovens Vijfde symfonie, uit het hoofd, oftewel zónder bladmuziek (27 aug)

- philharmonie zuidnederland sluit met Last of the SummerNights de 30ste editie van de Robeco

SummerNights af. Met Ravels Bolero, marsen van Rossini en heel veel meer (31 aug)

RONDOM DE CONCERTEN

Na afloop van veel concerten kunnen genteresseerden tijdens de Robeco SummerNights Live! hun favoriete musici ontmoeten, interviews bijwonen en luisteren naar live muziek. Verder is er het Robeco Summer Restaurant en kunnen bezoekers genieten van Aperol Spritz & Crostini en Drinks & Bites. Wie benieuwd is naar de verhalen en de historie van Het Concertgebouw volgt een rondleiding.

Kaarten zijn te bestellen via robecosummernights.nl.

De Robeco SummerNights komen voort uit een unieke samenwerking tussen Robeco en Het Koninklijk Concertgebouw.   Concerten