UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Single-party's
Museum & Galerie
Vakanties
Fietsvakantie
Festivals
Educatief
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Circus
Campings
Beurzen
Beauty & Sauna
Attractieparken
Bioscopen
Hotels
Kerstactiviteiten
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
 
Theatervoorstelling over Neelie Kroes
Carine Crutzen speelt de rol van Neelie. Foto Claudia Kamergorodski
Carine Crutzen speelt de rol van Neelie. Foto Claudia Kamergorodski


Neelie Kroes is een icoon, een vrouw die door alle glazen plafonds heen brak. Een kleurrijke politica, moeder en echtgenote, die na vele politieke en persoonlijke verwikkelingen uiteindelijk een van de machtigste vrouwen van Europa wordt. Theatergroep Suburbia heeft over Neelie een voorstelling gemaakt, getiteld Neelie!.

De theatervoorstelling, geschreven door Léon van der Sanden en geregisseerd door Julia Bless, gaat over de vrouw achter de ijzeren dame. Een drama met een Shakespeareaanse inslag over de zucht naar macht en vrouw-zijn in een mannenwereld. Naast Neelie Kroes passeren ook andere politieke coryfeeën de revue zoals Ruud Lubbers, Bram Peper en Pim Fortuyn.

CARINE CRUTZEN

Carine Crutzen speelt de titelrol in Neelie!. De voorstelling toert van 7 oktober tot 23 december langs dertig theaters. De première is zaterdag 14 oktober in Kunstlinie Almere Flevoland.

Neelie! wil een bijdrage leveren aan de actuele discussie over het tekort aan vrouwen op machtige posities. Waarom bereiken zo weinig vrouwen de top? Hoe is het Neelie Kroes gelukt de top te bereiken in een mannenbolwerk? Hoe combineert zij werk en privé? Is Neelie een inspirerend rolmodel voor Nederlandse vrouwen van nu?

DE CAST

Cast: Carine Crutzen als Neelie Kroes, Dic van Duin als Bram Peper, Thomas de Bres als Pim Fortuyn, Lykele Muus als Simon Suiker, David Elsendoorn, Felix Meyer, Emmanuel Ohene Boafo.

De speellijst is te vinden op www.theatergroepsuburbia.nl   Theaters