UITRUBRIEKEN
Voorpagina
Dagtips
Uit eten
Theaters
Evenementen
Wandelen
Uit-winkelen
Museum & Galerie
Vakanties
Festivals
Dierentuinen
Dance-party's
Concerten
Attractieparken
Bioscopen
LINKS
CONTACT
DISCLAIMER
Museum aan het Vrijthof presenteert kunstenaar Ted Noten
Werk van Ted Noten uit 2012.
Werk van Ted Noten uit 2012.


Museum aan het Vrijthof in Maastricht verwelkomt in 2018 kunstenaar en ontwerper Ted Noten. Met de overzichtstentoonstelling 'TED' laat het museum de veelzijdigheid van de eigenzinnige kunstenaar zien. Tassen, sieraden, 3D-geprinte objecten, maar ook installaties, projecties en fotografie. De tentoonstelling, tijdens en rond de kunstbeurs TEFAF, vindt plaats van 1 maart tot en met 19 augustus 2018.

De tentoonstelling 'TED' geeft het publiek de mogelijkheid om een rondgang te maken door het creatieve brein van kunstenaar Ted Noten. De bezoeker begint in een wachtkamer en eindigt in een recovery room. De verschillende kabinetten en stijlkamers, die zo karakteristiek zijn voor Museum aan het Vrijthof, lenen zich bij uitstek om telkens een ander aspect van de kunstenaar te laten zien. Daarbij wordt ook nieuw werk tentoongesteld.

EIGENZINNIG

Ted Noten (1956, Swalmen, Limburg) behoort tot een van de meest eigenzinnige kunstenaars van dit moment. Zijn autonome werk is veelvuldig bekroond en opgenomen in de collecties van een groot aantal musea, waaronder het Metropolitan Museum of Art in New York, Los Angeles County Museum of Art, Victoria and Albert Museum in Londen, Stedelijk Museum s-Hertogenbosch en Stedelijk Museum Amsterdam. In 2012 werd hij door Stichting Kunstweek uitgeroepen tot Kunstenaar van het jaar.

ACRYLAAT TASSEN

Wereldwijd hebben zijn doorschijnende acrylaat tassen vaak met materialen van luxe merken als Louis Vuitton en Prada, waarin dieren, juwelen, cocane en wapens zijn ingesloten verzamelaars verleid, autoriteiten verward, collegas genspireerd en studenten uitgedaagd. Schoonheid en geweld, perfectie en verval; het zijn terugkerende themas sinds hij het beroemde collier maakte waarin een muis met parelketting was gevat.

TAAL VAN DE STRAAT

Met zijn werk mengt Ted Noten de taal van de straat met de strenge marsorde van de catwalk. Noten weet ze in zijn oeuvre te verbinden, waarbij hij zowel de aantrekkingskracht als de hypocrisie van het museum, de mode of de burgerlijke moraal weet bloot te leggen. Onveranderd stelt hij met zijn ontwerpen vragen over conventie en gewenning; over het vanzelfsprekende en het ongebruikelijke.Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.30 uur. Maandag 12 maart extra geopend van 10.00 - 17.30 i.v.m. TEFAF.

Adres Museum aan het Vrijthof: Vrijthof 18, 6211 LD Maastricht.

Meer informatie op www.museumaanhetvrijthof.nl   Museum & Galerie